NEC O21 is eindelijk van de hatelijke nul af. Tegen koploper Feyenoord pakte de ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy knap het eerste punt van het seizoen (0-0).

Bij Feyenoord O21 stonden oud-NEC’ers Joep van der Sluijs en Luc Netten in de basis. Bij NEC deden onder andere Nils Rossen en D’Leanu Arts mee. Beide spelers trainen mee met het eerste, maar pakken hun minuten voornamelijk mee in de selectie van de O21. Ook de verhuurde Selim Can Sönmez stond in de basis. NEC heeft een constructie met TOP Oss, waarbij verhuurde jeugdspelers ook in actie kunnen komen voor de Nijmegenaren. Can Sönmez kwam, mede door een blessure, pas 25 minuten in actie voor TOP, verdeeld over twee wedstrijden.

In het begin was het voornamelijk koploper Feyenoord dat gevaar stichtte. Een aantal schoten op doel werden knap gepakt door Rijk Janse. Feyenoord bleef de hele wedstrijd drukken, maar hoe meer kansen niet werden benut, hoe meer het geloof in een resultaat kwam voor NEC. Uiteindelijk kwam dat resultaat er dus ook, want Feyenoord wist niet door de Nijmeegse defensie heen te spelen. Een knap resultaat, wat de Nijmegenaren een vervolg hopen te geven aanstaande zaterdag. Dan staat het treffen met de leeftijdsgenoten van Cambuur op het programma.

Overige resultaten

NEC O16 – AFC O16: 3-2
Roda JC O14 – NEC O14: 0-4
PSV O13 – NEC O13: 2-1