NEC O21 heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen genoteerd. Tegen de leeftijdsgenoten van FC Emmen werd het op De Eendracht 3-0 voor de ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy.

NEC begon voortvarend aan het duel met een aantal kansen. Niet verassend was het dan ook dat de Nijmegenaren via Selim Can Sönmez op voorsprong kwamen. Emmen probeerde daarna iets terug te doen met onder meer een schot op de paal. Gelukkig voor NEC werd net voor rust de score verdubbeld door Bo Geurts, op aangeven van de eerste doelpuntenmaker Sönmez. In de tweede helft probeerde Emmen opnieuw een paar keer het doel van NEC onder vuur te nemen, maar keeper Rijk Janse keepte een geweldige wedstrijd en hield zijn doel schoon. De beslissing viel uiteindelijk een kwartier voor tijd toen Sönmez de 3-0 op het scorebord zette. Dat was tevens de eindstand.

Uitblinkers aan Nijmeegse zijde waren Sönmez, met twee goals en een assist, en Janse die voorkwam dat Emmen terug kon komen in de wedstrijd. NEC staat nu zesde in een competitie van acht, met drie punten uit twee wedstrijden. Zaterdag spelen de Nijmegenaren opnieuw thuis. Ditmaal zijn de leeftijdsgenoten van NAC de tegenstander. Ook NAC heeft drie punten, maar wel al een wedstrijd meer in de benen.

Overige uitslagen

Almere City O18 – NEC O18: 1-2
NEC O16 – FC Eindhoven O16: 2-3
Heerenveen O14 – NEC O14: 1-1
NEC O13 – De Graafschap O13: 5-0