NEC O21 heeft zaterdagmiddag op een winters sportcomplex De Eendracht verloren van de O21 van NAC Breda. In een knotsgek duel werd het uiteindelijk 3-4 voor de Bredanaars. NEC moest winnen om nog kans te maken op plek 2, een plek die recht geeft tot promotie. Door de nederlaag is dat niet meer mogelijk.

Bij een gevoelstemperatuur onder het vriespunt begonnen de Nijmegenaren goed aan het duel. Na iets meer dan een half uur was het Storm Streng die de 1-0 maakte. Nog voor rust kwam NAC langszij. Na rust gingen de Brabanders verder met scoren. Aimé Omgba, die in het verleden nog bij NEC in de academie speelde, maakte twee doelpunten. In de 86ste minuut werd het zelfs nog 1-4 voor NAC, maar door twee doelpunten in de extra tijd van opnieuw Streng en Younes Tufi kwam NEC nog dichtbij. Het was echter niet genoeg.

Door deze nederlaag blijft NEC O21 steken op plek 4. Met nog één wedstrijd te gaan zullen de Nijmegenaren waarschijnlijk ook op die vierde plek blijven steken. Voor de voorjaarscompetitie is het al duidelijk dat Heerenveen en Cambuur als promovendi toetreden. Vanuit divisie 1 zal in ieder geval FC Emmen afdalen. Willem II en ADO Den Haag strijden daar nog voor lijfsbehoud. Zaterdag speelt NEC O21 het laatste duel van dit seizoen. Op De Eendracht is om 15:00 uur FC Den Bosch de tegenstander.

Overige uitslagen:

NEC O18 – Sparta O18: 3-2 (oefenduel)
NEC O16 – VVV O16: 1-1