NEC O21 heeft zaterdag verloren van directe concurrent FC Emmen: 3-1. De verschillen waren klein tussen beide elftallen, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind.

NEC begon nog goed aan het duel met een aantal kansen, maar zag Emmen ook gevaarlijk worden. Gevaar zorgde niet voor doelpunten, waardoor de brilstand na 45 minuten nog op het bord stond. Dat veranderde in de tweede helft toen Emmen net na rust via een strafschop op voorsprong kwam. Dat gaf de Emmenaren een boost, want vijf minuten later lag de 2-0 al in het net. NEC deed nog wat terug via Maxim van Peer, waarna het slotoffensief van NEC de weg naar 3-1 vrijmaakte.

Door dit resultaat moet NEC O21 gaan oppassen. De ploeg van Otten staat nu vijfde in een competitie met acht teams, slechts twee punten boven de gevarenzone: de onderste twee ploegen zullen degraderen. Volgende week wacht een duel met nummer drie SC Cambuur. NEC O21 heeft de punten hard nodig en zou kunnen profiteren van een bijzondere afleiding voor de Leeuwarders: zij spelen de week erop namelijk de bekerfinale.

Opstelling NEC: Schouten; Gertsen, Cox, Clein, Netten; Rossen, De Wit, De Wolf; Tufi, Streng, Maas

Overige uitslagen

NEC O18 – Go Ahead Eagles O18: 1-0
NEC O16 – Emmen O16: 2-1
Go Ahead Eagles O14 – NEC O14: 2-0
NEC O13 – FC Eindhoven O13: 14-0

Foto: Rob Koppers