NEC O21 heeft opnieuw niet gewonnen. Zaterdag werd het op sportcomplex De Eendracht 1-2 voor SC Cambuur O21, dat in tegenstelling tot haar eerste elftal een prima seizoen draait.

Cambuur staat namelijk derde in de competitie en mag volgende week ook nog eens de bekerfinale spelen. Op voorhand een fikse opdracht voor de ploeg van Mark Otten, dat de wedstrijd helemaal niet onverdienstelijk startte. Voetballend kwam NEC met Ibrahim Cissoko in de basis prima mee, maar zoals vaker dit seizoen kwam de jonge ploeg duelkracht tekort. De eerste helft ging dan ook gelijkop, NEC moest in de blessuretijd een doelpunt incasseren.

De kopjes gingen ondanks deze tegenslag niet hangen bij NEC, want nog in diezelfde extra tijd maakte NEC gelijk via Selim Can Sonmez. In de tweede helft bleef het lang spannend, maar in de laatste tien minuten trok Cambuur dan toch de wedstrijd naar zich toe: 1-2.

Met nog één wedstrijd te gaan dit seizoen kan NEC nog steeds degraderen. De afstand tot de degradatieplekken is slechts twee punten. NEC neemt het volgend week in een rechtstreeks duel op tegen de leeftijdsgenoten van Willem II, dat nu laatste staat. Mocht Willem II winnen, dan klimmen de Tilburgers over NEC heen.

Opstelling NEC: Janse; Gertsen, Cox, Netten, Clein; Sbai, Maas, Rossen; De Wit; Cissoko, Sonmez

Overige uitslagen

FC Emmen O18 – NEC O18: 1-3
NEC O16 – Roda JC O16: 4-1
NEC O14 – Cambuur O14: 1-1
NEC O13 – Roda JC O13: 4-3