Het kan niet op voor NEC O21. Afgelopen zaterdag won de ploeg van Jeffrey Leiwakabessy op De Eendracht de Gelderse derby tegen Vitesse met 2-1. Het was alweer de vijfde overwinning op rij voor de Nijmegenaren. Die overwinningsreeks begon toevallig ook tegen de Arnhemmers. Door de overwinning is het gat met nummer twee PEC Zwolle nu vier punten.

NEC schoot uit de startblokken. Al in de eerste minuut was het raak via Ayman Belgadi op aangeven van Omar Mohamedhoesein. Na die goal ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen deelden speldenprikjes uit aan elkaar, maar echt grote kansen waren er niet. Ook in de tweede helft was hetzelfde wedstrijdbeeld zichtbaar. Dat veranderde zo’n twintig minuten voor tijd. Vitesse kwam langszij door Nino Zonneveld. Die goal activeerde de NEC’ers weer, want drie minuten na de gelijkmaker, stond de ploeg van Leiwakabessy alweer voor. Wie anders dan Selim Can Sönmez maakte uiteindelijk de winnende, op aangeven van de man van de eerste treffer, Belgadi.

NEC vergroot door deze overwinning het gat met nummer twee PEC Zwolle. De Zwollenaren hebben nu twintig punten uit tien wedstrijden. NEC staat daar nu vier punten boven. Zaterdag is PEC de tegenstander van de Nijmegenaren. Een wedstrijd die de kansen op de titel sterk kan vergroten. Op Sportpark De Elshof wordt er om half drie afgetrapt.

Overige uitslagen

FC Volendam O18 – NEC O18: 0-2
Alphense Boys O16 – NEC O16: 0-0
NEC O14 – FC Emmen O14: 2-1
NEC O13 – FC Twente/Heracles O13: 1-1