De junioren van Mark Otten zijn de tweede seizoenshelft niet echt voortvarend begonnen. Vorige week werd op eigen terrein verloren van Willem II, zaterdagmiddag ging het in de slotfase onderuit tegen Feyenoord O21. Het O18-team kende daarentegen een prima start van de tweede seizoenshelft. De amateurs van Alphense Boys werden moeiteloos opzij gezet.

Invaller velt NEC
Promovendus Willem II O21 was vorige week op De Eendracht met 0-2 te sterk voor de Nijmegenaren in een wedstrijd waarin NEC minimaal twee strafschoppen werden ontnomen. Zaterdagmiddag kreeg NEC de kans om het enigszins recht te zetten, maar kreeg aan Feyenoord een zware kluif. Eerder dit seizoen werd het in Rotterdam 4-0 voor Feyenoord, maar enkele dagen later was NEC de gelukkige: 2-1 winst. Met onder andere Robin Roefs en Joep van der Sluijs in de basis zag NEC al na vijf minuten de bal in het net liggen. Delano Ladan liet met een harde knal Roefs kansloos. Het was echter diezelfde Roefs die NEC in de eerste helft in leven hield. Op een druk Varkenoord, wat ook te maken had met de afsluitende training van Feyenoord 1, bracht Joep van der Sluijs twintig minuten na rust de stand gelijk middels een penalty. Abdel Belarbi bezorgde zijn team de drie punten, want de invaller zorgde tien minuten voor tijd voor de eindstand: 2-1.

Volgend weekend ligt de O21-competitie stil, en mag NEC op zaterdag 2 april weer aantreden. De leeftijdsgenoten van PEC Zwolle, die net als Willem II promoveerde, komen op bezoek in Nijmegen.

NEC walst over amateurs heen
Vorig weekend werd de geachte openingswedstrijd tegen FC Den Bosch O18 afgelast wegens teveel coronagevallen aan Bossche zijde. Zaterdagmiddag waren de amateurs van Alphense Boys te gast bij NEC en kregen een wedstrijd voorgeschoteld om snel te vergeten. Al vanaf minuut één was het duidelijk dat NEC een paar maatjes te groot was voor de Zuid-Hollanders, maar doelpunten lieten nog op zich wachten. Kansen waren er namens Younes Tufi, Sinjo Leninduan en Kas de Wit, maar miste allen doel. Aanvoerder Tufi brak echter de ban door de Alpohense keeper kansloos te laten op een schot wat richting de kruising vloog. Dylan Veenvliet, sinds afgelopen winter weer actief bij NEC, schoot NEC O18 op mogelijk nog mooiere wijze naar de 2-0, wat ook de ruststand was. Na rust was het spelbeeld niet veel anders, maar ging NEC erg slordig met de mogelijkheden om. Alphense Boys was niet in staat om het NEC lastig te maken en moest zich vooral beperken tot verdedigen. Younes Tufi zou uiteindelijk de grote man worden aan Nijmeegse zijde. De middenvelder zorgde voor de 3-0, zag Rens Clarijs de 4-0 binnenkoppen en was in de slotminuut vanaf de penaltystip verantwoordelijk voor zijn derde doelpunt. Een ongekende luxe voor NEC O18, die niks heel lieten van de gasten uit Alphen aan de Rijn. Volgend weekend mogen de mannen van Leiwa naar Den Bosch. De afgelaste wedstrijd van vorige week word dan ingehaald.

Beeld: LIN VI Fotografie en NEC Voetbalacademie