Het is NEC O21 niet gelukt te stunten tegen kampioen FC Twente/ Heracles O21. Dinsdagavond werd het 2-0 voor de thuisploeg in Enschede. Door dit resultaat wordt de strijd om promotie een moeilijk verhaal voor de mannen van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy.

NEC O21 kwam tekort tegen de koploper, die afgelopen weekend het kampioenschap zonder zelf te spelen behaalde. In Enschede voltrok zich dinsdagavond een gelijkopgaand duel, waarin de thuisploeg net wat volwassener met de kansen omging. In de eerste helft was het Olaf Kok die voor Twente de bal binnen werkte. In het tweede gedeelte vergrootten de Tukkers de voorsprong via Myron Bostdorp. Keeper Rijk Janse, die volgende week meegaat op trainingskamp met de eerste selectie, was bij beide tegengoals kansloos.

Door deze nederlaag wordt een promotieplek voor de O21 een lastig verhaal, maar helemaal uit zicht is een plek in de hoogste divisie niet. Zaterdag staat het duel met de huidige nummer 2 NAC op het programma. Het verschil met de Bredanaren is inmiddels zes punten, maar om promotie te bewerkstelligen is dat wel de plek die bemachtigd moet worden. Zaterdag volgt een belangrijk duel dus voor de O21 om het verschil te verkleinen.

Doelpuntrijk duel O18

In het weekend kwam de O18 ook nog in actie. Op De Eendracht was FC Volendam O18 de tegenstander. In een doelpuntrijk duel (3-4) liep NEC het hele duel achter de feiten aan. Na een vroege 0-1 achterstand werd er nog wel 1-1 gemaakt door Kevin Kers, maar daarna konden de bezoekers nog in de eerste helft uitlopen naar 1-3. NEC maakte de aansluitingstreffer, maar na een uur stond het dan toch weer 2-4. Tien minuten voor tijd werd het nog 3-4, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Het verschil met nummer 7 Alphense boys O18 blijft twee punten. Zaterdag gaat NEC op bezoek bij koploper FC Den Bosch O18.

Overige uitslagen:

Roda JC O16 – NEC O16: 4-2
NEC O14 – FC Groningen O14: 3-0
De Graafschap O13 – NEC O13: 1-1