Een winterstop is het niet te noemen, maar na een weekend rust beginnen de twee hoogste jeugdteams van NEC aankomend weekend aan de tweede seizoenshelft. In november werden de amateur- en jeugdcompetities stilgelegd door de regering, maar afgelopen februari werd het weer hervat. In de resterende wedstrijden was het doel voor beide teams simpel; handhaven. Voor NEC O21 is dat gelukt, voor de O18 zat het er niet in.

Door de winst op ADO Den Haag O21 een maand geleden was NEC O21 zeker van handhaving. Dit betekent dat ze ook in het tweede gedeelte van dit seizoen actief zijn in de hoogste divisie. Zaterdag speelt het al gelijk tegen één van de twee nieuwkomers; Willem II O21. De Brabanders werden in de eerste seizoenshelft tweede op het een-na-hoogste niveau wat promotie met zich meebracht. Samen met PEC Zwolle vervangen zij FC Twente/Heracles Almelo en sc Heerenveen. Mocht NEC het presteren om in de tweede seizoenshelft op de eerste plek te eindigen, zal het team van Mark Otten aan het eind van het seizoen gaan strijden voor een plek in de Tweede Divisie.

O18 in divisie 3

Voor NEC O18 zat het niet mee. Ondanks een goede start verloor het twee keer van rivaal Vitesse en degradeerde het op 12 februari naar divisie 3. In deze divisie begint het aanstaande zaterdag in stadion De Vliert tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch. Buiten de amateurs van Alphense Boys en Koninklijke HFC, treffen de junioren van trainer Jeffrey Leiwakabessy de leeftijdsgenoten van Almere City FC, FC Emmen, VVV Venlo en het tevens gedegradeerde FC Volendam.

Doordat de competities halverwege mei afgelopen moeten zijn, wordt er in de tweede seizoenshelft slechts een halve competitie afgewerkt. In totaal worden er zeven wedstrijden gespeeld. In deze zeven wedstrijden mogen de Nijmegenaren gaan proberen om sowieso tweede te worden om volgend seizoen weer actief te zijn in Divisie 2.

Foto: Archief LIN VI Fotografie