Trainer Mark Otten en zijn jongens van het O21-team van de jeugdacademie van NEC kunnen opgelucht ademhalen. Zaterdagmiddag werd er ruim gewonnen van SC Heerenveen O21 en pakte zo de eerste winst van dit seizoen. Op een zonovergoten sportcomplex De Eendracht werd het 3-0 voor de Nijmegenaren.

Na twee opeenvolgende nederlagen tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen (0-3) en Almere City FC (4-0) en tussentijds een vriendschappelijk gelijkspel tegen Willem II O21 (1-1) werd het eens tijd voor een overwinning. In een competitie met acht teams mag NEC O21 niet bij de laatste twee eindigen. Gebeurt dit wel, spelen de jongens onder leiding van Mark Otten na de winterstop in Divisie B, waar onder andere Vitesse 021 en De Graafschap 021 in actief zijn. Zonder spits Zwikstra maar met de aanvoerder van het 018-team, Guus Gertsen, floot scheidsrechter Hensgens om 14.45 voor het begin van de wedstrijd wat zou leiden tot een ruime overwinning voor de mannen in het rood-groen-zwart.

Na een klein kwartier stonden er al twee doelpunten aan de zijde van NEC genoteerd. Verdediger Brian Vogelzang was verantwoordelijk voor de 1-0, vier minuten later was het een verdediger van de gasten die de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman werkte. Vier minuten na rust werd de eindstand op het scorebord gebracht, nadat Anouar El Azzouzi de 3-0 binnen kopte.

Na de 90 minuten pakte NEC O21 dan na drie wedstrijden de eerste winst van het seizoen en kan het gaan toewerken naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord 021 op Varkenoord. De Rotterdammers verloren zaterdag de uitwedstrijd bij ADO Den Haag met 3-1. Bij ADO Den Haag O21 is Nino Noordanus sinds dit seizoen actief. De aanvaller speelde vorig seizoen nog bij NEC en viel zaterdag na 70 minuten in.

Opstelling NEC O21
R. Roefs; R. Van Hees, L. Rebergen, B. Vogelzang (60, G. Gertsen), L. Veenendaal; A. El Azzouzi (’60, S. Rompelaar), J. Ruizendaal (’46, A. Lopez), B. Ebbers; V. Smit (’46, D. Haazer), L. Kalentjev, S. Hughes

Foto: Rob Koppers