Zaterdagmiddag werd er voor het eerst sinds begin december weer eens in competitieverband gevoetbald op De Eendracht. Voor zowel het O21-team als het O18-team stond er veel op het spel; handhaving. De junioren van het O21-team wisten zich met een overwinning veilig te spelen, het O18-team kwam niet verder dan een gelijkspel en moet de komende twee wedstrijden winnen, waar ze ook nog afhankelijk zijn van andere uitslagen.

Cissoko bezorgt NEC O21 overwinning
Mark Otten en zijn spelers hadden aan een gelijkspel genoeg zich te kunnen handhaven in divisie 1, de hoogste divisie van de O21-competities. Als er één punt gepakt zou worden, zou de voorsprong op nummer zeven FC Twente/Heracles O21 onoverbrugbaar worden voor de Tukkers. Spits Ibi Cissoko was de grote man door met een dubbelslag zijn team naar de overwinning te schieten. Voor tegenstander ADO Den Haag O21 stond er niet veel meer op het spel, met een keurige derde plek zijn zij ook ‘volgend’ seizoen in de hoogste divisie te vinden. In Den Haag werd het eerder dit seizoen 3-1 voor ADO, wat NEC twee redenen gaf op een goed resultaat.

Cissoko kon zich zaterdagmiddag oprecht de man van de wedstrijd noemen; hij zorgde in zijn eentje voor de doelpuntenproductie en versierde ook nog een penalty die hij zelf onberispelijk inschoot. Ondanks de gelijkmaker van Nino Noordanus, twee seizoenen geleden nog speler van NEC O19, was het vlak na rust Cissoko die op aangeven van Ibrahima Camara, de eindstand op het scorebord schoot. Deze winst betekent dat NEC O21 na twaalf gespeelde wedstrijden op zeventien punten staat met een voorsprong van negen punten op FC Twente/Heracles Almelo O21. Wanneer precies is nog niet bekend, maar NEC O21 is ook in het ‘volgend seizoen’ actief in divisie 1.

NEC O18 bijt zich stuk op AFC O18
Ook voor de mannen van trainer Leiwakabessy waren de belangen groot. Het kan zich eigenlijk geen misstap meer veroorloven in de strijd om degradatie. FC Volendam O18 is al gedegradeerd, plek zeven gaat tussen NEC O18 en rivaal Vitesse O18. Bij winst zou NEC O18 op één punt achterstand komen van de Arnhemmers, maar zover kwam het niet. De hoofstedelingen, die met een beetje geluk nog kunnen promoveren naar divisie 1, hielden NEC O18 op een gelijkspel. NEC kwam tot twee keer toe op voorsprong maar zich die ook tot twee keer toe verliezen. Younes Tufi zette NEC na zes minuten al op voorsprong, maar zag AFC tien minuten later op gelijke hoogte komen. Stan van Ballegooij leek in de tweede helft de broodnodige overwinning te schieten, maar acht minuten voor het einde kwamen de Amsterdammers weer op gelijke hoogte wat de eindstand bepaalde tot 2-2.

NEC O18 schiet zodoende weinig op met dit puntje en moet het de aankomende twee wedstrijden in winst omzetten om nog hoop te houden op handhaving. Daarbij is het ook nog eens afhankelijk van de resultaten van Vitesse O18. Volgend weekend mogen de pupillen van Leiwakabessy zich opmaken voor de reis naar Den Haag waar ADO de tegenstander is. Voor ADO is er ook alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen. Net als AFC O18 zijn de Hagenezen nog in de race voor promotie.

Foto’s: archief LIN VI Fotografie