Na de overtuigende overwinningen van afgelopen weekend van NEC O21 en O18, ging het zaterdagmiddag een stuk minder. Beide teams van de jeugdacademie moeten alles uit de kast halen om handhaving veilig te stellen, maar de resultaten tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda hielpen niet echt mee. Het O21-team van Mark Otten verloor op eigen veld met 0-5, in Breda werden Leiwa en zijn jongens met een 3-0 nederlaag terug naar Nijmegen gestuurd.

NEC O21 kansloos
Voorafgaand de wedstrijd tegen de Brabanders, stond NEC O21 nog op de vierde plek. Toch zal het op moeten passen dat het niet te veel punten gaat verspelen gezien het feit dat tussen plek vier en zeven, maar drie punten zit. Eindigt NEC op deze zevende plek, zal het na de winterstop een divisie lager spelen. Tegenstander NAC stond op doelsaldo op de vijfde plek met evenveel punten als NEC, maar die zijn na vanmiddag er overheen gegaan. Ondanks een veelbelovende start aan de zijde van NEC met enkele kansen voor spits Zwikstra, was het NAC die voor rust tweemaal toesloeg. Na rust kwam NAC nauwelijks in gevaar en bereidde de score in de slotfase ook nog uit tot maar liefst 0-5.

Door deze nederlaag is NEC nog altijd in gevecht om zich te kunnen handhaven en zullen de volgende twee wedstrijden, beide tegen Feyenoord O21, essentieel zijn om wat extra lucht te krijgen.

Geen revanche voor NEC O18
Op 16 oktober won NAC op De Eendracht door in de slotseconde toe te slaan en NEC verslagen achter te laten. Zaterdagmiddag was er voor NEC de mogelijkheid om op sportpark Heksenwiel revanche te nemen, maar daar dacht NAC toch echt anders over en liet NEC vrijwel kansloos. Zonder Jordy Voets, die in Groningen geblesseerd uitviel, had NEC het zwaar in Breda en kwam het na nog geen halfuur gespeeld te hebben op een 1-0 achterstand. Na rust ging het niet veel beter want na tien minuten werd de voorsprong verdubbeld door NAC. In de 70ste minuut werd met de 3-0 de eindstand op het scorebord gezet en zal NEC de aankomende weken alles op alles moeten zetten om zich te kunnen handhaven.

Over twee weken word er weer in competitieverband gevoetbald. Op 20 november gaat het O21-team naar Varkenoord waar Feyenoord O21 de tegenstander is; drie dagen later komen de Rotterdammers naar Nijmegen. NEC O18 ontvangt FC Groningen op De Eendracht. Voor de mannen van Leiwakabessy is ook deze wedstrijd een mogelijkheid om revanche te nemen na een geflatteerde nederlaag in Groningen.

Foto: LIN VI Fotografie