Voordat in Rotterdam het ‘grote’ NEC strijdend en wel ten onder ging in de slotfase tegen Feyenoord, ging het zaterdagmiddag bij de jeugdteams van NEC niet veel beter. Op eigen terrein ging het O21-team kansloos ten onder tegen de leeftijdsgenoten van Almere City FC; NEC O18 maakte er een doelpuntrijke middag van maar verloor wel van AFC O18.

NEC O21 overbluft door Almere City FC
Al vanaf minuut één hadden de mannen van Mark Otten het erg zwaar. Zonder Thomas Beekman en Joep van der Sluijs, die vanzelfsprekend met het eerste elftal meegingen naar Rotterdam, stond NEC na een ruim kwartier al op een onoverbrugbare achterstand. Na negen minuten kwam het nog goed weg nadat scheidsrechter Prick geen penalty aan de gasten gaf, maar een minuut later was het wel raak. Een inzet van Riley Reemnet was keeper Dieker te machtig en kwam de 0-1 op het scorebord. NEC was nog niet bekomen van de achterstand of Dieker kon weer vissen; ditmaal na een doelpunt Tijmen Wildeboer. Nog voor rust was de wedstrijd wel gespeeld. Twee doelpunten van Thijs van Leeuwen zorgde er voor dat de drie punten meegingen naar Almere City. Het enige wapenfeit voor NEC voor rust was een schot van Jordy Ruizendaal wat hij voorlangs naast het doel van de Almeerse doelman.

Riley Reemnet zorgde een kwartier na rust ook voor zijn tweede doelpunt voor Almere City FC, maar een grote monsterscore bleef NEC nog enigszins bespaard. Nils Rossen deed vijf minuten na de vijfde goal van Almere City FC vanaf elf meter nog wat terug, maar verder was NEC onmachtig om het de gasten uit Flevoland lastig te maken. Scheidsrechter Prick vond het na 90 minuten ook wel welletjes en verloste NEC uit de lijdensweg. Dit verlies betekent dat NEC na vier gespeelde wedstrijden op de laatste plaats bivakkeert. Volgende week ontvangen de mannen van Mark Otten sc Heerenveen O21, die dit weekend de derby van het Noorden wonnen van FC Groningen.

12 doelpunten in Amsterdam bij NEC O18
Er werd maar liefst 12 keer gescoord op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam, maar NEC O18 werd met een nederlaag naar huis gestuurd. Al na een kwartier was er vier keer gescoord; voor NEC waren dit Stan van Ballegooij en Lucas Conen. Het tempo bleef qua doelpunten op een hoog tempo liggen want de teams gingen rusten met een 5-3 stand. Rens Clarijs was voor NEC de derde doelpuntenmaker maar kon niet voorkomen dat hij en zijn team gingen rusten met een achterstand.
Na rust leek NEC de zaakjes op orde te hebben; in een tijdsbestek van een paar minuten kwam NEC door doelpunten van Van Ballegooij en Sam Sow op gelijke hoogte. Het mocht echter niet baten want in de slotfase liepen de Amsterdamse amateurs alsnog over NEC heen en scoorde nog tweemaal: 7-5.

Volgend weekend wacht NEC O18 de verre reis naar de Volendamse Dijk. Om 12.30 uur zal er in het Kras Stadion worden afgetrapt tussen FC Volendam O18 en NEC. Saillant detail is dat vorig seizoen deze wedstrijd de laatste competitiewedstrijd was voordat de regering de stekker uit het amateur- en jeugdvoetbal trok.

Foto: LIN VI Fotografie