Net als vorig seizoen werd het algehele jeugd- en amateurvoetbal vroegtijdig afgebroken vanwege alle perikelen rondom de coronapandemie. Op 27 november en 4 december werd er door de hoogste jeugdteams van NEC voor het laatst gevoetbald voordat de regering de stekker uit het jeugdvoetbal trok. Daar waar vorig seizoen de competitie volledig werd stilgelegd, gaan de voetballers van de jeugdacademie aankomend weekend weer in actie komen voor de competitie.

NEC O21 speelde op zaterdag 4 december voor het laatst in de competitie, op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles Almelo. In Enschede werd het destijds 1-1, waar NEC er liever met de volle buit vandoor was gegaan. Bij winst waren de junioren zo goed als zeker van handhaving voor de hoogste divisie. De voorsprong met FC Twente/Heracles Almelo blijft nu zes punten, al hebben de Tukkers een wedstrijd meer gespeeld. NEC moet nog drie wedstrijden spelen om in de hoogste divisie te blijven, waar het aanstaande zaterdag al van verzekerd kan zijn. Nummer 3 ADO Den Haag komt op bezoek in Nijmegen en bij het behalen van één punt zijn de mannen van Mark Otten zeker van handhaving. Hoe het vervolg van het seizoen er uit zal zien, zal later bekend worden.

Voor de jongens van het O18-team, onder leiding van Jeffrey Leiwakabessy, ziet het er minder goed uit. De laatste wedstrijd voor de onderbreking was de derby tegen Vitesse O18 die pijnlijk met 1-3 werd verloren waardoor de Nijmegenaren op de gevreesde zevende plek staan, met vier punten achter op de Arnhemse rivaal. Blijft NEC op deze zevende plek staan, degradeert het naar divisie 3, waar onder andere Almere City FC O18, Excelsior O18 en VVV Venlo 018 in actief zijn.
Met nog drie wedstrijden te gaan, tegen AFC, ADO Den Haag en FC Twente/Heracles Almelo, zal NEC O18 alle zeilen moeten bijzetten om zich te kunnen handhaven. Zaterdag is de eerste horde, op eigen terrein. De leeftijdsgenoten van AFC komen op bezoek in Nijmegen!

Foto’s: LIN VI Fotografie