Het zat er misschien al een tijdje aan te komen, maar NEC O21 komt volgend seizoen uit in Divisie 2. In de wedstrijd tegen FC Groningen O21 was een overwinning noodzakelijk om uitzicht te houden op plek zes. Het liep echter anders. NEC O21 werd getrakteerd op een harde nederlaag en is gedegradeerd.

Het was alles of niets voor de mannen van Mark Otten, wat ook was af te zien aan de opstelling. Met onder andere Dirk Proper, Joep van der Sluijs en Robin Roefs aan de start was FC Groningen wel gewaarschuwd. In de eerste helft was het ook NEC die de doelpunten verdiende. Joep van der Sluijs schoot op de paal, Ibrahim Cissoko zag zijn kans voorlangs raken en een inzet van Matthias de Wolf werd van de lijn gekeerd. Het zat NEC ook niet bepaald mee de eerste helft.

In de tweede helft bleef NEC op zoek gaan de openingstreffer, maar de welbekende voetbalwet sloeg toe. Na een klein kwartier in de tweede helft was het niet NEC, maar FC Groningen die de score opende. Luciano Valente zette de Noorderlingen op voorsprong die het in het resterende halfuur niet meer weggaf. Jens Schraven, invaller Thom van Bergen en wederom Luciano Valente bezegelde het lot van NEC: 0-4. NEC O21 zal na de zomer zodoende uit gaan komen in Divisie 2.  

Foto: archief LIN VI Fotografie