NEC O21 heeft afgelopen weekend een doelpuntrijk duel met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle winnend afgesloten (4-3). Het was niet altijd even best van de ploeg van Jeffrey Leiwakabessy, maar met wat kunst en vliegwerk werd op De Eendracht de wedstrijd toch omgezet in winst.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, waar NEC op de juiste momenten de boel achterin goed dichthield. Dat gold niet voor de Zwollenaren, want al na elf minuten kwam NEC op voorsprong via Bo Geurts. Na die goal waren de kansen in de eerste helft voornamelijk voor de gasten uit Zwolle. Toch was het NEC dat vlak voor rust de voorsprong verdubbelde via Mauro Zijlstra.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld redelijk hetzelfde. Het duurde even voordat echt loskwam. Dat gebeurde een kwartier voor tijd. Kas de Wit, die zijn rentree na lang blessureleed maakte, scoorde de 3-0 voor NEC. De overwinning leek binnen voor NEC, maar niets was minder waar. Drie minuten later maakte PEC namelijk al de 3-1. Kevin Kers maakte er voor NEC nog 4-1 van, maar in de slotfase werd het toch billenknijpen voor NEC met twee late goals van PEC. Het offensief kwam echter te laat en dus won NEC met 4-3.

Door dit resultaat klimt NEC over de leeftijdsgenoten van PEC heen en staat de ploeg van Leiwakabessy nu keurig op een derde plaats. Zaterdag speelt NEC O21 de derby tegen Vitesse op Papendal. Die wedstrijd begint om 14:30 uur.

Overige uitslagen

FC Den Bosch O18 – NEC O18: 3-1
Excelsior O16 – NEC O16: 0-4
NEC O14 – FC Twente/Heracles O14: 5-6
NEC O13 – FC Emmen O13: 10-2