NEC O21 heeft zaterdag op het nippertje gewonnen van de leeftijdsgenoten van Roda JC. De ploeg van Mark Otten was de hele wedstrijd de betere, maar drukte dat overwicht pas in de blessuretijd uit in doelpunten (2-0).

Het was een serieus zespunten-duel op de Eendracht. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd namelijk op elf punten en een overwinning zou betekenen dat er aangehaakt kon worden bij de subtop. NEC liet Roda vanaf het startsein alle kanten van het veld zien en het was een wonder dat er in de rust nog geen voorsprong voor de Nijmegenaren op het scorebord stond. Vele scrimmages voor het Limburgse doel resulteerden nog niet in goals.

Het duurde lang voordat dat wel het geval was. Uiteindelijk was het Storm Streng die in de 91e minuut voor de verlossende 1-0 zorgde. Het verweer van Roda was gebroken, waardoor Selim Can Sonmez later in de blessuretijd ook nog voor de 2-0 aantekende. Door de zege op de Limburgers klimt NEC naar de vierde plek van de competitie, met even zoveel punten als nummer vijf Heerenveen.

Het gat met nummer drie, Vitesse, is vijf punten. Net als NEC 1 heeft de O21 heeft komend weekend geen competitieduel gepland staan. Zaterdag 6 mei staat er een uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma.

Overige uitslagen:

Almere City O18 – NEC O18: 3-1
FC Emmen O16 – NEC O16: 3-2
NEC O14 – Heerenveen O14: 2-1
FC Eindhoven O13- NEC O13: 1-6