Met enkel een halve competitie die er gespeeld zal worden tot halverwege mei, is er weinig ruimte voor fouten binnen de jeugd van NEC. Voor NEC O21 worden het nog vier zware wedstrijden, daar het zaterdagmiddag de derde verliespartij op rij leed. Promovendus PEC Zwolle O21 was met 0-2 te sterk in Nijmegen. De voetballers van het O18-team wisten daarentegen wel te winnen; VVV Venlo werd na rust opzij gezet.

Na de twee verloren wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Willem II en Feyenoord kon NEC O21 zich eigenlijk geen fout meer permitteren. Met wedstrijden tegen Almere City, FC Groningen en NAC Breda in het verschiet moest er van PEC Zwolle O21 gewonnen worden. Het liep echter compleet anders. De wedstrijd begon een klein uur later door persoonlijke omstandigheden en al snel keek NEC tegen een achterstand aan.

NEC had moeite met het team uit Overijssel, kon weinig potten breken en na een uur was Tristan van Gilst verantwoordelijk voor de eindstand: 0-2. Deze verliespartij betekent dat NEC O21 na drie wedstrijden nog puntloos onderaan staat met een zwaar programma voor de boeg. Volgend weekend is ADO Den Haag O21 de tegenstander in Nijmegen, waar NEC alle zeilen zal moeten bijzetten om bij te kunnen blijven.

Twee kopballen zijn genoeg voor de winst
Hekkensluiter VVV Venlo O18 kwam zaterdagmiddag op bezoek in Nijmegen. Al gauw werd duidelijk dat zij niet kwamen om te winnen. Vanaf minuut één nam NEC het initiatief, maar misten Tygo Kersten en Kas de Wit doel. VVV werd vooral achteruit gedrukt, maar kwam er wel regelmatig uit via de counter. Kansen kregen de Limburgers echter niet waardoor er een logische ruststand van 0 – 0 was. Na rust ging NEC verder waar het voor rust mee geëindigd.

Het duurde acht minuten of de bevrijdende openingstreffer kwam op het scorebord. Op aangeven van Kas de Wit was het Stan van Ballegooij die met zijn kopbal de Venlose keeper kansloos liet. VVV gaf zich nog niet gewonnen en ondanks dat de Limburgers het zwaar hadden, moest doelman Mika van Haren dwingend ingrijpen op een inzet van de Limburgers. Het was de eerste echte grote kans, maar tevens ook de enige kans die VVV deze wedstrijd kreeg. NEC was op zoek naar de tweede treffer maar miste scherpte. Verdediger Tygo Kersten was tien minuten voor tijd verantwoordelijk voor de eindstand. Na een corner van Tufi zag de lange verdediger zijn kopbal tegen de netten verdwijnen: 2-0.

Met zes punten uit drie wedstrijden en tweemaal een clean sheet is de start van NEC O18 prima te noemen. Volgend weekend staat er weer een verre uitwedstrijd op het programma. In Haarlem is Koninklijke HFC O18 de tegenstander.

Beeld: LIN VI Fotografie