Het zat NEC O21 niet mee
Na drie verliespartijen en pas één doelpunt gescoord, zou een overwinning tegen ADO Den Haag O21 meer dan welkom zijn. Het liep helemaal anders. De Hagenezen wonnen met maar liefst 0-3, maar ontbrak er bij de Nijmegenaren ook een stukje geluk. Aanvoerder Jordy Ruizendaal raakte de lat en was Thijme Deckers ook dichtbij een doelpunt. Het zat NEC helaas niet mee en zag ADO Den Haag, mede door een doelpunt van Aimane el Karicha in de tweede helft uitlopen naar 0-3. Oud-NEC’er Nino Noordanus was zaterdagmiddag niet van de partij bij ADO Den Haag.

Door deze nederlaag blijft NEC O21 op de laatste plaats staan en hebben de mannen van Mark Otten en Sven Verstappen nog drie wedstrijden om de degradatieplekken te verlaten. Volgende week moet de eerste stap gezet worden, al is dat geen makkelijke. In Flevoland is Almere City FC O21 de tegenstander; het team dat beslag legde op de eerste plaats in Divisie 1 in de eerste seizoenshelft.

Dubbelklapper Van Ballegooij
Spelen tegen amateurs is nooit leuk. Onderschatting gaat al gauw in de gedachte zitten en waar het bij de profclubs vooral technisch voetbal is, is het bij de amateurs vooral fysiek voetbal. Bij de tegenstander van zaterdagmiddag leek het niet veel anders. Echter leerde NEC in Haarlem hun tegenstander een lesje in efficiëntie. De jongens van NEC O18 konden zaterdagmiddag de lange rit maken naar Haarlem waar de leeftijdsgenoten van Koninklijke HFC de tegenstander was. De Haarlemmers delen de laatste plaats met VVV Venlo; beide puntloos na drie wedstrijden. Zaterdagmiddag kwam er geen verandering in. Ondanks dat de wedstrijd een groot foutenfestijn was, was het Stan van Ballegooij die met twee doelpunten de winst naar zijn team toetrok. Het was echter te danken aan de onscherpte en onkunde van Koninklijke HFC dat het 0-2 bleef. Een doelpunt werd in de slotfase nog afgekeurd en doelman Mika van Haren moest een aantal keer dwingend ingrijpen. Het bleef dus bij 0-2 voor NEC.

Door deze overwinning blijven de Nijmegenaren op koers voor de tweede plek. Die tweede plek betekent weer promotie naar de tweede divisie. Directe concurrent FC Emmen behoudt plek 1 na de winst op de Alphense Boys. Volgend weekend is er in verband met Pasen geen voetbal, maar 23 april staat in Nijmegen een heuse topper op het programma. Almere City FC O18, die de derde plek bezit, komt op bezoek en hoopt net als NEC, promotie te kunnen bewerkstelligen.

Foto± LIN VI Fotografie