NEC O21 is van de ivoren toren gevallen. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van Jeffrey Leiwakabessy met ruime cijfers van directe concurrent PEC Zwolle (5-0). Er komt door de nederlaag een einde aan een reeks van vijf overwinningen op rij voor de Nijmegenaren. NEC ziet PEC nu tot één punt naderen in de competitie.

NEC kon vol vertrouwen toewerken naar de wedstrijd. Al vijf duels wisten de Nijmegenaren voorafgaand aan de wedstrijd met PEC te winnen. Die vijfde was nota bene een overwinning op Vitesse. Toch was het PEC Zwolle dat uit de startblokken schoot met een aantal kansen in de beginfase. De Zwollenaren bekroonde die goede openingsfase na ongeveer een kwartier met de 1-0 van Mohamed Oukhattou. Niet veel later leek het 2-0 te worden voor PEC, ware het niet dat Rijk Janse dat voorkwam met een voortreffelijke redding.

Het was toch voornamelijk Zwolle dat de kansen kreeg en NEC dat het moeilijk had. Dat overwicht bekroonde PEC vlak voor rust door de 2-0 via Teun Gijselhart te maken. In de tweede helft liep Zwolle nog verder uit. In de laatste twintig minuten waren het Nick Fichtinger, Christian Bos en Denzel Kuijpers die de eindstand uiteindelijk op 5-0 zette. Een flinke klap voor NEC, die de Nijmegenaren aankomende zaterdag meteen recht kunnen zetten. Dan neemt de ploeg van Leiwakabessy het namelijk op tegen FC Emmen, dat op dezelfde dag met 13-0 verloor van Vitesse. PEC neemt het daarentegen uit op tegen Heerenveen dat evenveel punten heeft als de Zwollenaren. Een ding is in ieder geval zeker, niet beide concurrenten van NEC kunnen winnen.

Overige resultaten

NEC O16 – Excelsior O16: 6-2
FC Emmen O13- NEC O13: 0-4