NEC O21 blijft maar winnen. De ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy pakte zaterdag op De Eendracht de volle buit tegen directe concurrent SC Heerenveen O21 (3-0).

Voorafgaand aan het duel was het onderlinge verschil tussen beide ploegen slechts één punt. Wie er met de winst vandoor zou gaan, mocht zich dan na de wedstrijd ook meteen koploper noemen. NEC begon fel aan het duel en had al vrij snel de overhand met een paar kansen. Het duurde dan ook niet lang voordat Selim Can Sönmez de 1-0 op het scorebord zette vanuit een vrije trap. Nog voor rust was het opnieuw Can Sönmez die de kans had om te scoren. Hij versierde namelijk een strafschop en ging zelf achter de bal staan. Hij faalde niet en zo werd de ruststand op 2-0 gezet.

Na rust bleef NEC goed voetballen en beloonden de Nijmegenaren zich nog met een extra doelpunt. Het gebeurde opnieuw vanaf elf meter, maar aangezien Can Sönmez al gewisseld was, mocht Bo Geurts aanleggen. Ook de spits faalde niet en bepaalde de eindstand op 3-0 in het voordeel van de ploeg van Leiwakabessy. NEC staat door deze overwinning twee punten los van nummer twee PEC Zwolle, die Heerenveen hebben ingehaald op de ranglijst. Volgende week staat het uitduel met NAC op het programma.

Overige resultaten

Excelsior O18 – NEC O18: 3-0
Heerenveen O16 – NEC O16: 2-0
NEC O14 – FC Volendam O14: 0-2
NEC O13 – Go Ahead Eagles O13: 2-1