Na drie wedstrijden zonder overwinning weten de NEC onder 19 van trainer Mark Otten weer wat winnen is. Het ging met veel pijn en moeite, maar tegenstander Alphense Boys 019 werd met 2-1 aan de kant gezet. In de laatste drie wedstrijden behaalden de Nijmegenaren één enkel punt, deze overwinning was dus zeer welkom.
 
Ten opzichte van de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen NAC Breda 019, vorige week zaterdag, voerde trainer Otten vier wijzigingen door. Robin Roefs, Jonas Clein, Ruben Vranken en Vince Duits begonnen aan de basis. Zij namen de plekken in van Koen Cornelissen, Rickson van Hees, Lars Rebergen en Nino Noordanus.

Tegenstander Alphense Boys, de enige amateurclub die NEC dit seizoen treft, stond tot zaterdagmiddag op de negende plek met vijf punten. De rood-witten uit Zuid-Holland staan onder leiding van oud-profvoetballer Levy Rosalia (ADO Den Haag, TOP Oss, red.) en hielden voor de winterstop onder andere FC Volendam, Roda JC en De Graafschap onder zich. Daarbij zit het nog in het bekertoernooi, waar het in de kwartfinale af moet zien te rekenen met Almere City FC.

NEC had het zwaar zaterdagmiddag. Het kwam halverwege de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Yassine Bouchnafa. Echter was het Duits die op knappe wijze de stand vijf minuten na rust gelijk wist te trekken. Voor Duits was het eindelijk zijn eerste goal na de winterstop. Lang leek het er op dat de punten gedeeld zouden worden, maar Joep van der Sluijs gooide roet in het eten. Met een rake vrije trap vlak voor tijd bezorgde hij zijn team de drie punten.

Alphense Boys moest de wedstrijd ook nog uitspelen met een man minder. Keeper Bas Schol kreeg in korte tijd twee gele kaarten. Niet lang daarna kon ook assistent-trainer Hicham Rbii inrukken; scheidsrechter Weeda trok ook voor het staflid tweemaal geel.

Door deze overwinning staat NEC warempel weer op de gedeelde eerste plaats. Rivaal Vitesse verloor zaterdagmiddag verrassend met 0-2 van PEC Zwolle. Op doelsaldo staan de Arnhemmers op plek één, met daarbij nog een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week mag NEC de reis maken naar Rotterdam. Op Het Kasteel zal Sparta 019 de tegenstander zijn, die onder leiding staan van oud NEC-speler Geert Arend Roorda en staan na acht wedstrijden op de zesde plek. De Rotterdammers wonnen zaterdagmiddag knap met 1-3 op bezoek bij NAC Breda.

Opstelling NEC Nijmegen 019
R. Roefs; S. van Ottele, R. Stuurwold, L. Veenendaal, B. Derks (S. Hughes, ’82); V. Smit, B. Ebbers, V. Duits; J. van der Sluijs, R. Vranken (B. Stark, ’75), J. Clein

Opstelling Alphense Boys 019
B. Schol; N. Sayadi, M. Mulder, Y. Checkley, L. Verzaal (R. Boer, ’87); F. van der Hoorn, J. Sonowo (J. Janse, ‘46), T. Bayram (B. Roodnat, ’66); Y. Bochnafa, S. el Messaoudi, J. Markvoort Beke (D. Donkor, ’77)

Wedstrijdverloop
’24 – doelpunt Yassine Bouchnafa, 0 – 1
’50 – doelpunt Vince Duits, 1 – 1
’83 – gele kaart Vince Duits (NEC)
’86 – gele kaart Mike Mulder (Alphense Boys)
’86 – doelpunt Joep van der Sluijs, 2 – 1
’87 – gele kaart Bas Schol (Alpense Boys)
’87 – rode kaart Bas Schol (Alphense Boys)
’88 – gele kaart Hicham Rbii (trainer, Alphense Boys)
’89 – rode kaart Hicham Rbii (trainer, Alphense Boys)
’90 – gele kaart Frank van der Hoorn (Alphense Boys)
’90 – gele kaart Bryan Stark (NEC)

Foto: Rob Koppers