Na de verloren uitwedstrijd in Emmen tegen de plaatselijke FC wilde de onder 19 van NEC zich herpakken tegen NAC Breda O19. Vooraf was al bekend dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden en dat bleek helemaal waar: de gasten domineerden 90 minuten lang en stapten verdiend met een 0-3 overwinning het veld af. NEC 019 zit nu drie duels zonder overwinning na de winterstop.
 
Trainer Mark Otten moest het doen zonder de geschorste doelman Robin Roefs, die bij FC Emmen niet alleen een penalty veroorzaakte maar ook een rode kaart voorgeschoteld kreeg. Zijn vervanger was Koen Cornelissen. Verder kon de Nijmegenaar beschikken over een fitte selectie en veranderde de basiself niet veel.

Voor de winterstop werd deze wedstrijd ook gespeeld op De Eendracht, toen nog in de Eredivisie. De mannen uit Breda, die getraind worden door Michael Dingsdag, stapten destijds ook als winnaar van het veld: 0-2. NEC was dus gewaarschuwd.

Het bleek terecht, want de mannen in het geel-zwart uit ut Kielegat die de hele week carnaval hebben gevierd, waren vanaf minuut één de betere. Het zette een hoop druk, zowel aanvallend als verdedigend. De Nijmeegse junioren hadden hier weinig tot geen antwoord op en vrijwel iedere aanval liep stuk op de Bredase verdediging. NAC had in de beginfase al de mogelijkheid de score te openen, maar Koen Cornelissen, die verder enkel tegen Almere City FC O19 keepte, wist deze bal te keren.

Openingstreffer
Na 24 minuten was het dan wél raak en dat kon ook niet uitblijven. Na een vloeiende aanval over rechts kwam de bal bij de totaal vrijstaande Dailon Livramento die keeper Cornelissen in de korte hoek kansloos liet.

Een kleine tien minuten later werd de wedstrijd al op slot gegooid. Na balverlies op het middenveld nam Milan Vanacker vanaf 25 meter de bal vol op de pantoffel en zag zijn inzet pardoes in de winkelhaak belanden. Wellicht geholpen door de wind in een sowieso natte en winderige wedstrijd, kon keeper Cornelissen enkel kijken hoe de bal over hem vloog voor 0-2.

Tweede helft
Onveranderd aan de tweede helft kwam NEC wat sterker uit de kleedkamer dan hun tegenstander, wat bijna leidde tot de 1 – 2, één minuut na rust. Joep van der Sluijs zag zijn schot echter helaas aan de verkeerde kant van de paal belanden en bleef het zodoende 0-2. Ook na wat aanvallende wissels aan Nijmeegse zijde bleef de aansluitingstreffer uit, ondanks wat meer aandringen. Invaller Vince Duits dacht na 65 minuten de aansluiting te hebben gevonden, maar zag zijn goal afgekeurd worden wegens vermeend hands.

Vijf minuten later volgde de genadeklap. Keeper Cornelissen zat er nog aan, maar de inzet van Sil van Doorn belandde in het net en bracht de stand op 0-3.  Scheidsrechter Kok uit Maastricht vond het na exact 90 minuten ook wel welletjes, en zo liep NEC tegen de tweede nederlaag achter elkaar aan.

Een nederlaag die volkomen terecht was in een wedstrijd die NEC O19 maar snel moet vergeten. Door deze nederlaag gaat NAC op doelsaldo over NEC heen en moeten de Nijmegen de eerste plek, die nu toebedeeld is aan rivaal Vitesse, voorlopig vergeten. Het kan zich gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Alphense Boys 019, de enige amateurclub die NEC dit seizoen zal treffen. De club in het rood-wit uit Zuid Holland, speelde zaterdagmiddag knap gelijk tegen Willem II. Het team wat onder leiding staat van Levy Rosalia, in het verleden uitkomend geweest voor onder andere ADO Den Haag, moet het echter wel doen met de negende plaats met één punt meer dan de nieuwe hekkensluiter Almere City FC O19. Deze wedstrijd is aanstaande zaterdag om 14.45 uur op sportpark De Eendracht.

Opstelling NEC O19
K. Cornelissen; R. Van Hees, R. Stuurwold, L. Rebergen, L. Veenendaal, B. Derks (R. Vranken, ’65), V. Sint (S. Hughes, ’80), S. van Ottele; N. Noordanus (V. Duits, ’60), J. van der Sluijs, B. Ebbers.

Opstelling NAC O19
B. Verbruggen; A. Said, R. van Nielen, M. Bel, S. Agougil; D. Rocha Livramento (M. Brandt, ’75), B. van Schuppen, P. Kestens (V. Kotzebue, ’70); D. Wensink, S. van Doorn (B. Sagov, ’75), M. Vanacker.

Wedstrijdverloop
’23 – doelpunt Dailon Livramento, 0 – 1
’34 – doelpunt Milan Vanacker, 0 – 2
’41 – gele kaart Pjotr Kestens (NAC)
’60 – gele kaart Rico Van Nielen (NAC)
’70 – doepunt Sil van Doorn, 0 – 3
’77 – gele kaart Ruben Vranken (NEC)