NEC hoopt huurling Rober González langer bij de club te houden. Technisch directeur Carlos Aalbers laat weten nog altijd in gesprek te zijn met de Spanjaard en hem graag ook volgend seizoen nog in het rood-groen-zwart te zien.

In gesprek met ForzaNEC bevestigt Aalbers het contact met González. “Wij behouden hem graag.” De Spanjaard werd afgelopen seizoen gehuurd van Real Betis en kwam in 36 duels aan tien goals en zes assists.

Eind mei kwam het nieuws vanuit Spanje dat González een langer verblijf in Nijmegen naast zich neer had gelegd. NEC heeft een koopoptie, die volgens Spaanse media 1,2 miljoen euro zou bedragen, en zou deze willen lichten. De speler zelf zou alleen niet overtuigd zijn van een langere periode in Nederland.

Youri Baas

Ook Youri Baas zou langer bij NEC moeten blijven, zo werd gemeld. “Daar was iets van in de media verschenen toch? Dat bericht klopt niet, want wij hebben geen bod gedaan bij Ajax”, stelt Aalbers. “We zouden Youri graag willen toevoegen aan onze selectie, maar we weten al een hele tijd dat hij bij Ajax de kans gaat krijgen en daarvoor wil gaan.”

Foto: Orange Pictures