Op de dag dat de twee oudste steden van Nederland, Mosa Trajectum en Noviomagum, elkaar treffen, het bericht naar buiten komt dat de Tamboerijnvrouw is overleden en NEC de mogelijkheid heeft om kampioen te worden, gooit FC Eindhoven roet in het eten. NEC wint in de Geusselt met 1-4 van MVV, door twee goals van zowel Van Eijden als Ars. Maar aangezien FC Eindhoven helaas zijn sportieve plicht doet en met 1-0 wint tegen Sparta,  kan er pas over twee weken worden gepronkt met de kampioensschaal. De cirkel kan rond worden gemaakt tegen Alex Pastoor.  
Of het gezonde wedstrijdspanning was, de kampioensdruk of de gespannen sfeer op de tribunes van de Geusselt, het was een matige eerste helft aan NEC-zijde. Het begon slap aan de wedstrijd en had het met name voorin lastig. Een gebrek aan secure passing was daarbij het probleem.
Dat MVV in de 11e minuut op voorsprong kwam, was dan ook geen verrassing. Een lange bal van linksback Marco Ospitalieri kwam voor de voeten van linksbuiten Jordy Croux terecht. Nadat hij het duel won van Giovanni Gravenbeek verschalkte hij Joshua Smits in de korte hoek: 1-0. Het tegendoelpunt leek NEC wakker te schudden. De kansen kwamen er en in de 21e minuut ook het doelpunt. Een corner van Anthony Limbombe werd door Kevin Conboy verlengd en kwam zo voor het linkerbeen van Rens van Eijden terecht. Vanaf elf meter schoot hij de bal in de linkerhoek en bracht daarmee de stand gelijk.
NEC was daarna de betere van de twee ploegen op het veld. De meeste spanning kwam echter van de tribunes, waar beide supportersgaren de sfeer gespannen hielden met provocaties. De NEC-supporters doorbraken echter de muur van guards en kwamen enkele minuten in contact met de MVV-toeschouwers. De ruzie duurde echter niet lang. Terwijl NEC de betere kansen kreeg via Limbombe, Foor, Santos en Ars bleef het bij rust 1-1. Het schuine oog dat op Eindhoven gericht was, zag daar in de eerste helft constant de brilstand staan.
De tweede helft was een kwalitatief betere wedstrijd. Al was NEC nog steeds niet bezig aan de beste wedstrijd van het seizoen. Uit een ingestudeerde vrije trap kwam de bal via een aantal doorgekopte ballen op het hoofd van Sjoerd Ars terecht. Hij kopte op de paal maar uit de rebound gleed Rens van Eijden zijn tweede goal binnen: 1-2. Hoewel NEC het betere veldspel had, kreeg MVV de betere kansen in de tweede helft.  
Zo rende Jeffrey Leiwakabessy de longen uit zijn lijf om een bal van de lijn te halen en werd Joshua Smits een aantal keer flink aan het werk. Al had hij geluk dat MVV slecht met haar kansen omging. Smits had in de 74e minuut een belangrijk aandeel in het doelpunt. Hij stuurde Jahanbakhsh weg die moederziel alleen wachtte op versterking. Die kreeg hij in de vorm van Ars die de bal vlekkeloos aannam en achter doelman Coppens werkte: 1-3. MVV zette daarna nog wel aan maar kwam niet tot scoren. In de 88e minuut kreeg NEC nog een penalty aangezien invaller Paco van Moorsel naar de grond werd gehaald. Sjoerd Ars faalde niet en maakte zijn tweede van de wedstrijd: 1-4.
Scoreverloop:
’11 Croux 1-0
’21 Van Eijden 1-1
’57 Van Eijden 1-2
’74 Ars 1-3
’89 1-4 Ars (pen.)
Gele kaart:
Van Eijden|(’60), Labylle(’74)
Opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Foor(’85 Van Moorsel), Santos; Jahanbakhsh(’85 Waalkens), Ars, Limbombe.
Opstelling MVV: Coppens; Ospitalieri, Maatsen, Kuipers, Ofori(Labylle ’64); Smeets, Peeters, Vorthoren(’73 Huser), Brouwers(’85 Streutker); Braken, Croux.