NEC heeft vrijdagavond in de plaatselijke sauna van Weurt in een vriendschappelijk wedstrijd van RKC Waalwijk gewonnen: 2-1. Nieuwkomers Joey van den Berg en Paolo Sabak maakten op het broeikasveld van WVW hun officieuze debuut bij de Nijmeegse club.

Trainer Jack de Gier lijkt steeds meer toe te werken naar een vaste basiself, maar miste tegen RKC wel enkele spelers. Keeper Gino Coutinho, Sven Braken, Terry Lartey Sanniez en Randy Wolters ontbraken net als afgelopen dinsdag tegen Kayserispor. Daartegenover stond het debuut van Van den Berg, die meteen in de basis begon. Sabak startte op de bank.

NEC kreeg al snel twee kansen via Mart Dijkstra en Tom Overtoom, maar beiden stuitten op RKC-keeper Etiënne Vaessen. Aan de andere kant kreeg Darren Maatsen een mogelijkheid die werd gestopt door Marco van Duin, maar de doelman van NEC moest even later toch vissen. Nick Baggerman profiteerde van een fout in de Nijmeegse defensie en proefspeler Dani van der Moot rondde af.

Lang konden de Waalwijkers niet van de voorsprong genieten, want Anass Achahbar strafte aan de andere kant al snel een fout van Ingo van Weert af: 1-1. Vlak voor rust mochten de Nijmegenaren nog een keer juichen. Vaessen ging in de fout; hij schatte een vrije trap van Tom Overtoom verkeerd in en Guus Joppen stond in de buurt om de bal in het lege doel te koppen: 2-1.

Na rust werd het vooral een groot wisselfestijn in de warmte. RKC-trainer Fred Grim bracht na een uur bijna een heel nieuw elftal in en De Gier wisselde na de drie keer in de rust na 69 minuten nog zeven keer. Alleen Van Duin bleef staan. Sabak maakte na Van den Berg ook zijn debuut. Doelpunten vielen er niet meer, hoewel Lowie van Zundert er op aangeven van Sabak nog dichtbij was.


NEC oefent nog twee keer voor de competitiestart op 17 augustus thuis tegen SC Cambuur. Komende vrijdag is JVC Cuijk de tegenstander en een week later komt op zaterdag Fortuna Düsseldorf op bezoek.

Wedstrijdverloop:
16′ 0-1: Van der Moot.
19′ 1-1: Achahbar.
45′ 2-1: Joppen.

Opstelling NEC: Van Duin; Joppen (69′ Hoogveld), Sturing (69′ Potjes), Kvida (46′ Buwalda), Van Rooij (69′ Smulder); Dijkstra (69′ Duijvestijn), Overtoom (69′ Sabak), Van den Berg (46′ Jansen); Oratmangoen (69′ Theunissen), Achahbar (69′ Van Zundert), Romeny (46′ Haouat).

Foto: Rob Koppers