NEC heeft ook haar tweede oefenduel van het nieuwe seizoen niet winnend kunnen afsluiten. Tegen het Roemeense Steaua Boekarest verloren de Nijmegenaren nipt met 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 79e minuut. Alexandru Tudorie scoorde namens de Roemenen. 
                                      
Op het zonovergoten Sportpark-Zuid in Groesbeek ontbraken Joey Sleegers en Anthony Limbombe bij NEC wegens lichte blessures. Het aanvalsduo keek vanaf de zijkant toe hoe NEC vrijwel de gehele wedstrijd domineerde, maar zichzelf niet wist te belonen met een doelpunt. De verdediging tegen Steaua Boekarest werd gevormd door Dumic, Buwalda, Golla en Dyrestam. Breinburg, Bikel en de Duitse nieuwkomer Von Haacke zorgden voor het balans op het middenveld. De voorhoede bestond uit Lundholm, Roman en Rayhi. Onder de lat stond Joshua Smits.

In het eerste bedrijf gebeurde er weinig voor beide doelen, maar de beste mogelijkheden die waren toch voor NEC. Dario Dumic schoot een afvallende bal rakelings voorlangs. Aan de andere kant was Smits attent op pogingen van schoten van buiten het strafschopgebied. De meeste opwinding van de eerste helft ontstond toen de Roemenen felle charges uitdeelden aan NEC. Met name Janio Bikel moest het ontgelden. De Roemenen ontvingen daarvoor dan ook enkele gele prenten.

Na de thee kropen de gastheren iets uit hun schulp, maar dat leidde niet tot echt uitgespeelde kansen. Bij NEC kwam na de onderbreking Bart Buysse in de ploeg en vielen ook Jeffrey Leiwakabessy, Ferdi Kardioglu, Milton Klooster en proefspeler Christian Gandu in. Ruim tien minuten voor het einde kwam Steaua Boekarest op een 0-1 voorsprong. Aanvaller Alexandru Tudorie promoveerde een puike voorzet vanaf links tot doelpunt. De spits werkte via wat kunst en vliegwerk de bal in de korte hoek binnen. Na de openingstreffer drong NEC wat aan, maar een gelijkmaker kwam er jammer genoeg niet meer. Opnieuw geen overwinning voor trainer Peter Hyballa en zijn manschappen, nadat de Nijmegenaren zaterdag 3-3 speelden tegen de amateurs van NEC.

De volgende oefenwedstrijd van NEC is aankomende zaterdag. Dan reizen de Nijmegenaren af naar Malden voor de wedstrijd tegen derde divisionist Juliana ’31. De aftrap is om 18.30 uur.