NEC heeft afscheid genomen van Nils Rossen. De 19-jarige middenvelder had een aflopend contract in de Keizerstad, maar dit is niet verlengd. Rossen speelde uiteindelijk maar vier duels voor de Nijmegenaren.

De club had een optie in het contract van Rossen om de samenwerking met één jaar te verlengen. In maart werd duidelijk dat deze optie niet gelicht zou worden. “We vinden dat Nils een wisselvallig seizoen speelt. We vinden dat er in de ontwikkeling een tandje bij moet, dat willen we gaan zien de komende maanden. Het kan zijn dat we eind dit seizoen zeggen: we blijven bij ons besluit, of dat we zeggen: we willen toch een overeenkomst voor een langere periode”, waren toen de woorden van technisch directeur Carlos Aalbers.

Nu is er dus definitief afscheid genomen van Rossen. Uiteindelijk kwam Rossen, die dit seizoen uit bij Sparta (1-1) zijn debuut maakte, tot vier wedstrijden voor NEC. Drie daarvan waren in de Eredivisie en eentje in de KNVB Beker. Veel minuten waren het niet, want bij elkaar opgeteld speelde Rossen 29 minuten in de hoofdmacht van NEC.

Rossen speelde sinds 2013 in de jeugdopleiding van NEC en kwam tot zijn negende uit voor VV Alverna.

Foto: ForzaNEC