NEC is niet blij met het gedrag van linksback Kevin Conboy. De verdediger werd in het thuisduel tegen Roda JC (0-0) met een rode kaart van het veld gestuurd na een tackle op het been van Davy de Beule. Conboy ging volledig door het lint en was woedend over de rode kaart. Na het zien van de beelden bood hij zijn excuses aan.

Door de KNVB werd Conboy al geschorst voor vier wedstrijden. Tegenover
Voetbal International vertelt technisch directeur Carlos Aalbers dat NEC hem zelf ook op het matje heeft geroepen. "We hebben Kevin duidelijk gemaakt dat zijn gedrag onprofessioneel en ontoelaatbaar was", aldus de Aalbers. "Hij is een winnaarstype, dat straalt hij in alles uit.”

“Zaterdag was hij echt verbaasd over de rode kaart. Ook omdat het zijn eerste overtreding was. Hij dacht dat hij de bal speelde, tot hij later de beelden terugzag. Kevin bood daarna zijn excuses aan, maar wij vonden noodzakelijk onze richtlijnen nog eens te benadrukken. Een speler dient beslissingen van een scheidsrechter gewoon te accepteren. Emotie mag, maar Kevin ontplofte. Hij heeft een norm overschreden."