NEC heeft verzuimd om tenminste één punt te pakken in Enschede. Waren de kansen voor NEC, de goals waren voor FC Twente: 2-0.
De Nijmegenaren profiteerden in de openingsminuten al bijna van slordig spel van de thuisclub. PSV-huurling Genero Zeefuik kreeg van dichtbij de bal echter niet langs Twente-doelman Nikolay Mihaylov. Aan de andere kant waren er twee kansen in twee minuten voor Nacer Chadli, maar verder bleef Twente grotendeels ongevaarlijk.
Voor rust waren de beste kansen steeds voor NEC, schrijft persbureau Novum, maar weer hadden Zeefuik en John Goossens het vizier niet op scherp staan. Ook Mihaylov lag een aantal keren in de weg. In de tweede helft trok Twente de regie steeds meer naar zich toe en de thuisclub ging ook steeds minder fouten maken.
Na een klein uur kwamen de Enschedeërs op voorsprong via Luuk de Jong. De aanvaller kreeg alle ruimte om met de bal aan de voet op te stomen en scoorde met een geplaatst schot van ruim twintig meter.
Na de 1-0 ging het tempo bij Twente in eerste instantie omhoog en kreeg NEC het steeds moeilijker, maar lang duurde dat niet. Juist omdat de Nijmegenaren, met de ingevallen supersub Melvin Platje, steeds nadrukkelijker de aanval zochten ontstond er ruimte voor Twente. In de 72e minuut profiteerde Chadli daarvan: 2-0.
Na de tweede treffer was de koek bij NEC grotendeels op. Twente kreeg steeds meer kansen, maar bleef slordig en kon de score niet hoger doen uitvallen.
Voor foto’s klik hier.