NEC is er zaterdagavond niet in geslaagd om punten te pakken tegen Heracles. In de eerste helft waren de Nijmegenaren de beter ploeg, maar eigenlijk net als in de gehele wedstrijd wist NEC de kansen niet af te maken. In de tweede helft opende Everton na een klein uur spelen de score. Tien minuten later ontving Thomas Bruns een rode kaart na een grove charge op Daan Bovenberg. Ondanks dat NEC tegen tien man speelde, werden de kansen niet afgemaakt en bleef de ploeg steken op 1-0, dat ook de eindstand betekende.
NEC ging in Almelo vooral op zoek naar eerherstel na de zware 3-0 nederlaag van een week eerder tegen Feyenoord. Boëtius en Pelle zorgden er hardhandig voor dat NEC met lege handen achter bleef in de Goffert. Ook de Almeloërs behaalden vorig weekend geen punten. De formatie van Peter Bosz verloor in Den Haag met 3-1 van ADO dankzij twee goals van Mike van Duinen en een van Tjaronn Chery. NEC startte in Almelo met Boymans in de basis en dat ging ten koste van Melvin Platje. Michel Breuer werd vanwege een blessure vervangen door Pavel Cmovs, terwijl Nick van der Velden vanwege een schorsing werd vervangen door Sören Rieks.
De bezoekers werden in de derde minuut al gevaarlijk via een vrije trap van Falkenburg. Deze werd doorgekopt door Bovenberg en spits Boymans werkte de bal bijna in het doel, maar Heracles-goalie Pasveer zat er goed tussen waardoor NEC nog niet op voorsprong kwam. Een kleine tien minuten later omzeilde Falkenburg doelman Pasveer, maar week daardoor te ver af naar de zijkant, waardoor zijn schot door de defensie werd gekeerd. In de herkansing werd een hard schot van Boymans van de lijn gehaald. Dit betekende toch al de tweede grote kans voor NEC in de beginfase.
 Inmiddels kwam Heracles wat meer in het spel en kreeg de ploeg ook enkele kansen, maar mede dankzij hun eigen slordigheid werd de ploeg nog niet echt dreigend. Vijf minuten voor rust ontstond er even kortsluiting bij Rens van Eijden, die de bal zomaar inleverde bij de Heraclieden. Duarte maakte hier echter geen gebruik van en schoot de bal recht in de handen van NEC-doelman Babos. Zo zorgden twee degelijke defensies ervoor dat de ruststand nog op 0-0 stond. Beiden ploegen wisten de kansen nog niet af te maken. Trainer Alex Pastoor kon alvast zijn slipper klaarzetten voor zijn diner na de wedstrijd. Bij een 0-0 einstand zou de oefenmeester minimaal één slipper opeten.
Na de thee werd NEC als eerste echt gevaarlijk door Pálsson, die zijn schot net naast het doel plaatste. Even later werd de tot dan toe ontzichtbare Rieks bijna doeltreffend, maar zijn geplaatste schot werd nog net met een hand gered door Heracles-doelman Pasveer. Ruim een minuut later kreeg de Deen opnieuw een grote kans, maar hij stuitte weer op Pasveer, die zijn ploeg al vaker in de wedstrijd wist te houden. Na een klein uur spelen nam Heracles tegen de verhouding in de leiding. Een voorzet van Duarte vanaf de rechterflank werd ingetikt door Everton, die hiermee zowel Babos als Bovenberg wist af te troeven: 1-0.
Diezelfde Duarte kwam na de goal goed weg, nadat hij opnieuw een duidelijke fopduik maakte. Scheidsrechter Janssen zag het echter anders en gaf Heracles de vrije trap, waar Babos een goede redding uit verrichte. Waar Duarte de rode kaart niet kreeg, ontving Bruns die even later wel. Met gestrekt been kwam de middenvelder in op de scheen van Daan Bovenberg, die daar wonder boven wonder geen blessure aan over hield. Arbiter Janssen was resoluut en trok terecht een rode kaart. Met een man minder wist Heracles er nog wel uit te komen via een counter. Castillion ging met snelheid alleen op Babos af, maar schoot de bal snoeihard op de lat. 
Aan de andere kant bracht de paal redding voor Heracles. Uit een corner van Koolwijk kopte Van Eijden de bal buiten het bereik van Pasveer, maar de bal belandde op de paal. Met nog een kwartier te spelen moest NEC haast gaan maken met het maken van een doelpunt. Pastoor probeerde met de inbreng van Danny van den Meiracker voor doeltreffendheid te kunnen zorgen. Het creëren van kansen ging nog altijd makkelijker dan het afmaker, dat erg moeizaam verliep. Uit een counter van Heracles in blessuretijd redde Babos een schot van Gouriye, waardoor een punt nog in zicht leek voor de Nijmegenaren. 
Volgende week zaterdag komt sc Heerenveen op bezoek in de Goffert. Het duel begint om 18:45 uur.
Wedstrijdverloop
58’ 1-0: Everton.
67’ Rode kaart: Bruns.
Opstellingen
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Rienstra, Koenders, Belterman; Bruns, Quansah, Duarte; Gouriye, Vejinovic (59’ Castillion), Everton (59’ Paljic).
NEC: Babos; Bovenberg (71’ Roorda), Van Eijden, Cmovs, Amieux; Pálsson, Falkenburg, Koolwijk; George (64’ Foor), Boymans, Rieks (79’ Van den Meiracker).