Dinsdag 12 januari heeft in Waalwijk het vooroverleg plaatsgevonden voor de wedstrijd RKC Waalwijk – NEC die gespeeld gaat worden op zondag 7 februari a.s. De afgevaardigden van N.E.C en politie Nijmegen kregen in Waalwijk te horen dat de wedstrijd is ingeschaald door de lokale driehoek in een categorie B . Dit houdt in dat de wedstrijd alleen middels een verplichte buscombi te bezoeken zal zijn.Gezien de wensen die geuit zijn door de supportersverenigingen en de overtuiging van de veiligheidsorganisatie van NEC over het vervoer naar deze wedstrijd, heeft NEC direct in het vooroverleg aangegeven het niet eens te zijn met het besluit dat is genomen door de autoriteiten in Waalwijk.
Vanuit Waalwijk zijn meerdere oorzaken aangegeven om tot de gegeven argumenten te komen. Door de infrastructuur en ligging van het stadion is de wenselijke politie-inzet niet mogelijk, waardoor men niet kan garanderen dat auto’s veilig kunnen vertrekken na afloop wedstrijd.
Daarnaast hebben er zich bij twee eerder gespeelde wedstrijden dit seizoen in Waalwijk, waar een autocombi nog wel tot de mogelijkheden behoorde, problemen voorgedaan. Hierdoor hebben de lokale autoriteiten besloten geen risico’s meer te nemen. Naast NEC zullen ook clubs als Roda JC, FC Utrecht, Vitesse, Feyenoord en Heracles Almelo, die in het verleden ook een andere vervoersregime hadden, deze uitwedstrijd alleen per buscombi kunnen bezoeken.
Aangezien NEC niet achter de argumenten staat en deze niet voldoende onderbouwd vindt, zal er spoedig een brief gestuurd worden naar de besluitvormers om tot een ander vervoersregime te komen. Dit zal dus inhouden dat de verkoop niet, zoals gebruikelijk, 3 weken voorafgaand aan de wedstrijd in de verkoop zal gaan.
Bron: NEC-Nijmegen.nl