Josef Kvida is de nieuwe linksbenige verdediger van NEC. De Tsjechische verdediger komt over van PEC Zwolle en tekent voor twee jaar met een optie voor nog een jaar. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Almere City. Kvida kan spelen als centrale verdediger en als linksback.

Technisch directeur Remco Oversier: "Met Josef halen we een winnaar binnen, die altijd met 100% beleving speelt en traint. Josef kan zowel op 4 als op 5 goed uit de voeten en is met zijn lengte zowel verdedigend als aanvallend een wapen. Door hem voor minimaal twee jaar te binden weten we ons niet alleen langdurig verzekerd van zijn diensten, ook brengt het ons in de positie dat we bij een goede ontwikkeling van Josef als club beter kunnen worden. We wensen Josef veel sportief succes bij NEC."

Trainer Jack de Gier kent hem daarom goed en verlost PEC en Kvida nu van elkaar. Ondanks zijn doorlopende contract bij de ploeg van trainer John van ’t Schip komt Kvida transfervrij over van de eredivisieclub. 

Kvida kwam in de zomer van 2015 over van het Tsjechische 1. FK Príbram. In twee seizoenen bij PEC speelde hij evenveel wedstrijden, waarna hij verhuurd werd aan Almere. Daar speelde hij 24 wedstrijden onder De Gier.