NEC heeft woensdagavond met 2-0 gewonnen van FC Twente. De goals kwamen van Anthony Limbombe en Christian Santos.

Stromende regen

Binnen tien minuten probeerde Hakim Ziyech het van afstand, maar Jones hield het schot tegen. Nog geen minuut later zette NEC een gevaarlijke counter op via Foor, maar Santos gaf zijn kopbal niet genoeg richting mee. Het spel ging over en weer en beide teams kwamen weg met kleine kansen. Na ongeveer twintig minuten in de benen zat Golla even mis, waardoor El Azzouzi alleen op de keeper af kon. Hij scoorde, maar de goal ging niet door, want er werd gevlagd voor buitenspel. De brilstand bleef op het scorebord, en dat was vooral te wijten aan de matige passing bij beide teams.

 

Terwijl NEC de aanvallen van Twente rustig afwachtte, werd de ploeg zelf zo nu en dan gevaarlijk door middel van snelle counters. Vooral via Limbombe kwamen de voorzetten steeds weer terecht bij clubtopscorer Santos, die steeds met een scheef oog naar het doel keek. De grote kansen voor Twente lieten in de eerste helft nog even op zich wachten.

 

Overwicht

NEC, dat in de eerste helft een duidelijk overwicht had, mocht de tweede helft aftrappen. De teams stapten onveranderd het veld weer op. De kleine slordigheden van de eerste helft waren ook in de tweede helft te zien, maar FC Twente kwam wel steeds dichter bij het doel van de thuisploeg. Met een verwoestende uithaal van Cabral en een indraaiende corner van Ziyech werd het Brad Jones niet makkelijk gemaakt, maar in minuut 60 kregen de Tukkers de grootste kans om op voorsprong te komen. Door slechte communicatie na een corner kon Golla als laatste man makkelijk omspeeld worden door nieuweling El Azzouzi, maar die verzuimde te scoren in een 1 op 1-kans.

 

Net als in de eerste helft leken de Nijmegenaren ook in de tweede helft niet veel haast te hebben, en daar wist Twente van te profiteren. Maar juist het moment dat het er niet zo goed uit zag voor NEC, sloegen ze toe. Na een fenomenale steekpass van Navarone Foor werd Limbombe bereikt, die de bal uiterst koelbloedig over Marsman lobte. Dit was voor NEC echter geen reden om rustiger aan te doen, want precies tien minuten later vond Santos het net na geklungel in de verdediging van FC Twente: 2-0.

 

Na een spannende wedstrijd waarin NEC met vlagen beter was, werden de drie punten dan toch in eigen huis gehouden. Ook voor Brad Jones was het een mooie wedstrijd, die wist na negentig minuten zijn doel voor de derde keer op rij schoon te houden. volgende week speelt NEC thuis in het Goffertstadion tegen AZ.

Wedstrijdstatistieken:


Score:
2-0

Geel: Hakim ZIyech (FC Twente) Todd Kane (NEC)

Opstelling NEC: Jones(c); Kane, Dumic (88’ Leiwakabessy), Golla, Woudenberg; Bikel (72’ Ritzmaier), Foor, Breinburg; Appiah (65’ Rayhi), Santos, Limbombe.

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest( 86’ Agyepong), Uvini, Andersen, Schilder (76’ Bijen); Gutiérrez, Mokotjo, Ziyech; Cabral, El Azzouzi, Ede.