NEC heeft woensdag kinderlijk eenvoudig gewonnen van GVVV. De Nijmegenaren kwamen al vroeg op voorsprong en lieten de amateurs uit Veenendaal niet meer terugkomen (1-6).

NEC begon het laatste duel van 2023 erg sterk. Een goede openingsfase en een snelle goal zijn essentieel in bekerwedstrijden tegen amateurteams. Dat gebeurde voor NEC, want al na drie minuten lag de bal in het net. Rober González kreeg de bal op aangeven van Elayis Tavsan. De Spanjaard hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten voor de openingsgoal. Ook de 0-2 lag vrij snel in het Veenendaalse doel. Een vrije trap van Tavsan kwam via een verdediger van GVVV voor de voeten van Dirk Proper. De middenvelder, die overigens de aanvoerdersband droeg, had niet veel moeite om de bal tegen de touwen te werken.

De 0-3 viel net voor het half uur. Een rebound van een schot van Tavsan viel voor de voeten van González. Het binnenwerken was een koud kunstje voor de Spanjaard. De 0-4 van Tavsan was een perfect schoolvoorbeeld van een counter. Ogawa veroverde de bal na een slechte pass en stuurde Tavsan weg. De buitenspeler leek iets te ver naar rechts uit te wijken, maar plaatste de bal perfect in de verre hoek. Nog voor rust maakten de Nijmegenaren er 0-5 van. Magnus Mattsson, in de Eredivisie verreweg de belangrijkste speler, pakte zijn goal ook mee.

Tweede helft

NEC nam in de tweede helft wat gas terug. Toch scoorden de Nijmegenaren wel. Een goede voorzet van Tavsan belandde voor de voeten van Ogawa: 0-6. Deed GVVV dan helemaal niets? Jawel hoor: De mooiste goal van de avond kwam op naam van een GVVV’er, namelijk Byron Burgering. De buitenspeler kwam vanaf rechts naar binnen en krulde de bal schitterend in de lange hoek. Het bracht weer wat leven in het spel van de amateurs, want niet veel later belandde een hard schot op de paal. GVVV was in de tweede helft echt niet minder dan NEC, maar het verschil was in de eerste helft voldoende opgelopen zodat de spanning er wel af was. NEC sluit 2023 dus positief af met vier overwinningen op rij. Donderdag wordt er geloot voor de Achtste Finales van de beker.

In het kort

Wedstrijdverloop:
3′ 0-1, González
11′ 0-2, Proper
29′ 0-3, González
40′ 0-4, Tavsan
43′ 0-5, Mattsson
60′ 0-6, Ogawa
65′ 1-6, Burgering

Opstelling GVVV: Van Willige; Adnane (46′ Latif), Maguire, Willems (46′ Potjes), Dilrosun; Spies, De Leeuw (46′ Homoet), De Jong; Sillé, George (46′ Vergara Berrio), Burgering.

Opstelling NEC: Roefs; Van Rooij (88′ Arts), Ross, Verdonk, Van Wermeskerken; González (46′ Olden Larsen), Proper, Mattsson; Tavsan (88′ Can Sönmez), Ogawa (78′ Hansen), Sano.

Foto: Orange Pictures