Jari Schuurman speelt dit seizoen voor NEC. De twintigjarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Feyenoord. Schuurman speelde vorig seizoen al op huurbasis voor Willem II.

Technisch directeur Remco Oversier: "Jari is een aanvallende middenvelder die ook op de linkerflank in de voorhoede kan spelen. Met het aantrekken van Jari brengen we nu ook het middenveld mooi in balans, aangezien hij een type aanvallende middenvelder is die we nog niet in de ploeg hebben. Dit zorgt voor verschillende keuzemogelijkheden binnen de teamorganisatie en speelwijze van de ploeg."

NEC wilde een extra aanvallende middenvelder, die de club nu met Schuurman heeft gevonden. Ferdi Kadioglu, Joey Sleegers, Kevin Jansen en Ragnar Oratmangoen kunnen ook prima uit de voeten op die positie.

Schuurman is de negende nieuweling bij NEC dit seizoen. Eerder trok de club Jansen, Guus Joppen, Mart Dijkstra, Suently Alberto en Sven Braken aan. Anass Achahbar, Ted van de Pavert en Calvin Verdonk werden net als Schuurman gehuurd.

Foto: RTV Rijnmond