NEC heeft in een teleurstellende wedstrijd een punt gepakt tegen FC Utrecht. Beide ploegen creeërden nauwelijks kansen en verdienden niet te winnen. De 0-0 eindstand was dan ook een logisch gevolg.
In de Galgenwaard, waar tot nu toe de meeste doelpunten vielen in de Eredivisie, konden beide ploegen geen moment een vuist maken. In de eerste helft was het vooral NEC dat voetbalde, echter wist het niet van de gegeven ruimte te profiteren. Aan het eind van de eerste helft kreeg het opportunistisch spelend FC Utrecht een paar mogelijkheden, maar de sterk keepende Gabor Babos hield het doel schoon.

De tweede helft werd iets aantrekkelijker met meer kansen. De eerste was voor Leroy George, die voorlangs schoot. Daarna werd FC Utrecht een paar keer gevaarlijk, maar door opnieuw goed ingrijpen van Babos werd een achterstand voorkomen. Na een uur trok NEC de wedstrijd naar zich toe en dit leverde wat kansen op, waarbij vooral George en Zeefuik gevaarlijk werden. In de laatste minuten ging FC Utrecht nog voor de winst, maar echt gevaarlijk werd het niet. Met een punt schieten beide clubs weinig op.
Voor foto’s klik hier.