Spakenburg-speler Danny van den Meiracker ziet zijn proefperiode bij NEC mogelijk met een week verlengd worden. De topschutter van de zaterdag Topklasse traint momenteel mee met de ploeg van Alex Pastoor en de kans bestaat dat Van den Meiracker zelfs deel zal gaan nemen aan het trainingskamp van de Eredivisionist in het Spaanse Mijas.
De 22-jarige midvoor gaf dinsdag voor het eerst acte de présence op het trainingsveld van de Nijmegenaren. "NEC heeft me twee wedstrijden bekeken. Ik kan vier, vijf dagen stage lopen. Als dat positief uitpakt, wilden ze me zelfs meenemen op trainingskamp naar Spanje. Daaruit spreekt vertrouwen", vertelt Van den Meiracker, die tot vrijdag de tijd heeft om NEC-trainer Pastoor te overtuigen van zijn kwaliteiten.
"En daarna hoop ik op een heel goed gesprek”, vervolgt Van den Meiracker in de Gelderlander. ”Nu werk ik vijf dagen in de week. Drie keer trainen – op maandag, dinsdag en donderdag – en een wedstrijd op zaterdag. Je hebt bijna geen herstelperiode. Stukadoor is een mooi vak, hoor. Wij bouwen op, hè. Maar het liefst sta ik elke dag op het veld. Dat is toch het mooiste.”