Morgen zullen negen spelers uit eigen jeugdopleiding meereizen naar het trainingskamp dat NEC zal beleggen in Spanje. Naast de bekende namen, zullen er nog enkele spelers uit de jeugdopleiding de kans krijgen zich te bewijzen in het eerste elftal.

De spelers die al deel uitmaken van de eerste selectie: Ferdi Kadioglu, Frank Sturing, Maarten Paes en Michael den Heijer zullen uiteraard deel uitmaken van de selectie die deze week in Estepona verblijft.
Één van de spelers die zich deze week mag bewijzen is Ole ter Haar Romeny. De 17-jarige spits van NEC/FC Oss O19 wordt beloond voor een uitstekende eerste seizoenshelft. Daarnaast reizen zijn teamgenoten Niek Hoogveld en Dani Theunissen ook mee. Laatst genoemde mocht in het begin van het seizoen invallen in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Daar bleef het tot nu toe bij, hij kreeg daarna een blessure waardoor hij veel wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan.

Lowie van Zundert en Hicham Haouat van Jong NEC zullen het negental completeren. Zij zaten dit seizoen diversen keren op de bank bij het eerste elftal.

Technisch directeur Remco Oversier zegt het volgende over de doorstroming van spelers uit eigen opleiding: ”In de doorstroming van spelers is het van groot belang dat jongens uit onze academie de kans krijgen om te ruiken aan het eerste elftal en alles wat daarbij komt kijken. Het is voor hen een ideaal ontwikkelmoment. Daarnaast wordt er door de eerste selectie graag getraind in grote aantallen, omdat je dan verschillende trainingssituaties kunt doorlopen. We zien dit dan ook als win-winsituatie.”

Foto: Rob Koppers