Tijdens het bekerduel van NEC tegen Feyenoord werden er diverse Feyenoord-aanhangers gesignaleerd buiten het uitvak. De Nijmeegse club neemt maatregelen tegen deze gebeurtenis.

“Er zijn tijdig de noodzakelijke maatregelen getroffen om dit onder controle te houden. Aangezien het stadion niet uitverkocht was is een buffer gemaakt naast het uitvak. Er zijn vervolgens verschillende Feyenoord-supporters zijn in deze buffer geplaatst en de kaarten zijn ingenomen”, zo schrijft NEC op de officiële website.

“Deze kaarten zijn geanalyseerd en we moeten helaas concluderen dat deze door CC/SCC houders, KNVB en sponsoren zijn aangekocht. Om deze risico’s in de toekomst tegen te gaan hebben wij besloten om verschillende clubcards te blokkeren. Daarnaast worden diverse seizoenkaarthouders aangeschreven met de mededeling dat zij voor de wedstrijden tegen Feyenoord geen extra kaarten meer kunnen bijkopen.“

“Wij willen benadrukken dat wij geen kaarten aan Feyenoord supporters, buiten het uitvak, verkopen en dat ons doel is om de vakken te verkopen aan NEC supporters. Wij kunnen het helaas niet tegen gaan dat mensen (al dan niet via internet) kaarten kopen met hun (S)CC kaarten voor Feyenoord-aanhangers, maar willen wel benadrukken dat iedereen verantwoordelijk is voor de aankoop van elke kaart op zijn of haar naam.”