Ted van Leeuwen is druk bezig een eredivisiewaardige selectie samen te stellen. Volgens de aangetrokken spelers is er een ‘interessant project’ gaande. Maar met dit nieuwe transferbeleid neemt NEC wel meer risico op financieel gebied, vertelde Wilco van Schaik afgelopen week in Voetbal International.

De heren van de Jarda Podcast hebben de zorgwekkende woorden van Van Schaik met grote belangstelling gelezen. Een nieuwe degradatie moet volgens Van Schaik hoe dan ook afgewend worden, dus worden er meer financiële risico’s genomen. Sander Janssen sprak de algemeen directeur voor Voetbal International. Hij licht Van Schaiks woorden toe in de podcast: “Nu is het natuurlijk zo dat een degradatie altijd een klap geeft. Maar nu ga je nog meer investeren, dus als je dán degradeert, is de klap nog veel groter. Aan de andere kant is de kans door grotere investeringen ook weer groter dat je in de eredivisie blijft.”

Marcel Boekhoorn is op investeringsgebied meer op de voorgrond getreden. Staat hij dan niet juist garant voor een dergelijk financieel risico? Jeroen Rengers: “Bij Boekhoorn gaat het niet op meerdere miljoenen, meer om één of twee per jaar zoals hij eerder al deed. Maar als je weer degradeert kom je in een vijver met zeven andere clubs die willen promoveren. Op dat moment kun je geen al te dure spelers gaan halen, zoals NEC gedaan heeft na de vorige degradatie.”

Beluister de Jarda Podcast over het beleid van NEC vanaf minuut 43.00: