Na afloop van de wedstrijd NEC – AZ zal NEC de spelers die de club deze zomer gaan verlaten in het zonnetje zetten. Daarom roept de club haar fans op om, ongeacht het resultaat, na afloop van de wedstrijd op je plaats te blijven.

Meteen nadat de spelers van AZ het veld hebben verlaten start het afscheid. In totaal wordt er afscheid genomen van negen spelers. De huurlingen Nany Dimata, Anthony Musaba en Andri Baldursson nemen afscheid van het Nijmeegse publiek. Ook Ilias Bronkhorst en Terry Lartey Sanniez zwaaien af. Zij ontvingen in april een ontslagbrief van de club. NEC wilde graag verder met Iván Márquez, maar de Spaanse verdediger kiest er zelf voor een nieuw avontuur aan te gaan. Waar weet hij nog niet.

Honderdplus

Voor Souffian El Karouani gold hetzelfde als voor Marquez, alleen de 22-jarige linksback weet wel waar zijn toekomst ligt. De Marokkaan tekende een kleine maand terug een driejarig contract bij FC Utrecht. El Karouani speelde al 112 wedstrijden voor NEC en promoveerde in 2021 naar de Eredivisie met de Nijmeegse driekleur.

Ook van Jordy Bruijn en Mattijs Branderhorst wordt zondag afscheid genomen. Het duo kwam in januari 2019 tegelijkertijd naar NEC en speelde net als El Karouani meer dan honderd wedstrijden voor NEC. Samen stonden ze ook in de basis in het promotieduel met NAC Breda. Waar Branderhorst en Bruijn hun carrière zullen vervolgen is nog onbekend. Branderhorst kreeg van NEC nog een aanbod voor een langer verblijf, maar wees dat zelf af. Bruijn stond open voor contractverlenging, maar werd door NEC de deur gewezen.

Foto: Orange Pictures