Luc Nieuwenhuijs maakt de overstap naar NEC. De 17-jarige multifunctionele aanvaller komt over van Gelderse rivaal Vitesse. Bij NEC tekent hij zijn eerste profcontract.

Afgelopen seizoen kwam Nieuwenhuijs voornamelijk uit voor de onder 18 van de Arnhemmers. Daarin was hij goed voor acht goals en één assist in 25 wedstrijden. Daarnaast speelde hij vijf oefeninterlands mee met Nederland onder 17. Vooral tegen Zuid-Korea blonk hij uit: tijdens de 5-1 overwinning maakte Nieuwenhuijs een hattrick en gaf hij één assist. Hij maakte nog niet zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse.

In Nijmegen tekent Nieuwenhuijs tot medio 2027, die de keuze had uit meerdere clubs.  “NEC is een hele mooie club. Wat ze afgelopen seizoen hebben neergezet is buitengewoon. De ambities spreken me aan, NEC had het beste ontwikkelingsplan met mij. Ik hoop dat ik een vaste waarde voor de ploeg kan worden.” Bij NEC sluit de vleugelspeler aan bij de selectie van Rogier Meijer.

Carlos Aalbers is blij dat de jonge aanvaller voor de Nijmegenaren koos. “Luc is een hele talentvolle buitenspeler die op beide zijkanten uit de voeten kan. Hij is creatief en heeft een goed rendement. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want veel clubs toonden de afgelopen maanden hun interesse. We zijn heel blij dat hij voor ons plan heeft gekozen.”

Foto: NEC Nijmegen