NEC is zaterdagavond gekoppeld aan FC Groningen in de achtste finale van de KNVB Beker. Dat gebeurde in het programma De Eretribune op ESPN. De loting werd verricht door NAC Breda-aanvaller Ralf Seuntjens. FC Groningen is in deze wedstrijd de thuisploeg.

De wedstrijden in de achtste finales worden afgewerkt op 18, 19 en 20 januari. De precieze datum waarop NEC moet spelen wordt op een later moment bekend gemaakt. Vorig jaar reikte NEC ook tot de achtste finales van de beker. Toen werden de Nijmegenaren gekoppeld aan Fortuna Sittard. Die wedstrijd werd winnend afgesloten door NEC met het winnende doelpunt van Thomas Beekman in de verlenging (3-2).

NEC wist eerder dit seizoen overtuigend te winnen van FC Groningen. In het Goffertstadion werd het 3-0 voor de Nijmegenaren. Verder werd ook geloot voor het recht om in de kwartfinale een thuiswedstrijd te spelen. Mocht NEC winnen van FC Groningen dan wordt de kwartfinale in Nijmegen gespeeld. Dan zou NEC eventueel ook Ajax en PSV ontlopen, aangezien deze ploegen ook een thuiswedstrijd zouden spelen, mochten ze winnen.