NEC heeft woensdagavond in het KNVB-bekertoernooi met 2-1 gewonnen van Excelsior. Zonder Dwight Lodeweges, die deze week iedereen verraste door op te stappen als trainer, maakten de Nijmegenaren het zichzelf erg moeilijk. De ploeg liep tegen Excelsior tegen een late gelijkmaker aan, nadat John Goossens een half uur eerder voor de 1-0 had gezorgd. NEC moest de overwinning uiteindelijk afdwingen in de verlenging en zorgde de treffer van Patrick Pothuizen voor het bereiken van de achtste finale.
NEC speelde, net zoals in de voorgaande wedstrijden, een zwakke eerste helft en met 0-0 op het scorebord mochten de Nijmegenaren niet ontevreden zijn. Een Rotterdamse inzet kon maar net van de lijn worden gehaald door Björn Vleminckx, die Gabor Babos te hulp moest schieten toen hij een hard schot niet kon klemmen. NEC had op een schot van Erton Fejzullahu en een kopbal van Vleminckx na, nog nauwelijks kansen weten te creëren.

De ploeg wist in de tweede helft eindelijk de handen op elkaar te krijgen van een goed gevulde Goffert. Goossens scoorde fraai en zijn doelpunt was bijna identiek als die tegen ADO Den Haag. Wederom verraste hij met een bekeken schot een te ver voor zijn doel staande keeper. NEC leek genoeg te hebben aan die ene treffer, maar nadat Ramon Zomer het veld had moeten verlaten na zijn tweede gele kaart, was het Excelsior dat de grootste kansen kreeg om de volgende ronde te bereiken. De Rotterdammers maakten twee minuten voor tijd gelijk en NEC mocht Kermit Erasmus danken dat het 1-1 bleef, toen hij voor open goal over de bal heen maaide. Uiteindelijk moest een verlenging de beslissing brengen.
In die verlenging kreeg Vleminckx meteen een grote kans, toen een goed opkomende Mitchell Burgzorg de bal strak voorgaf, maar de kopbal van de Belg ging net langs het doel van Arjan van Dijk. Ondanks dat de ploeg van interim-coach Wim Rip met tien man speelde, wonnen ze nu wél de duels, door met veel strijd en passie te spelen. ‘Good old’ Pothuizen zorgde er voor dat NEC mag verder bekeren. Hij wist een vrije trap van Youssef El-Akchaoui licht te toucheren en liet zo de Excelsior-goalie kansloos.