Na een erg slechte vertoning afgelopen vrijdag in eigen huis tegen SC Cambuur, gaat NEC vrijdag op bezoek bij SC Telstar in Velsen-Zuid. Na een zeer matige vertoning in eigen huis, waar Robert Mühren eigenhandig zijn team naar de overwinning schoot, hopen de Nijmegenaren zich te herpakken in Noord-Holland.

SC Telstar moest het bezoek aan Almere City FC bekopen met een 4-2 nederlaag. De mannen uit Flevoland scoorden in de laatste twintig minuten tweemaal waardoor de drie punten in eigen huis bleven. Trainer Andries Jonker moest het doen zonder clubtopscorer Reda Kharchouch. Hij werd vervangen door Glynor Plet, en Senne Lynen verving de geschorste Shane Pattynama. Thomas Verheydt was voor Almere tweemaal trefzeker en ook huurling Nick Venema (FC Utrecht, red.) pikte een goal mee.

NEC legde een zeer slappe wedstrijd neer en verloor volkomen terecht met 0 – 2 van de mannen uit Leeuwarden onder leiding van trainer Henk de Jong. Spits Mühren nam de totale productie op zich. Frank Sturing deed na een tijd blessureleed het laatste kwartier mee en ook Randy Wolters kon zich weer laten gelden. Helaas voor NEC zonder resultaat.

SC Telstar
De gastheren van aanstaande vrijdag staan op na 24 wedstrijden op een keurige achtste plek, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft tot het spelen van play-offs om promotie. Tot vorige week was het zes competitiewedstrijden ongeslagen: driemaal winst, driemaal gelijk. Het werd echter wel uitgeschakeld in de KNVB-Beker door het grote Ajax, hoewel Telstar het de Amsterdammers alles behalve makkelijk hebben gemaakt: 3-4. Topscorer van de mannen onder leiding van Jonker is Kharchouch. In 23 optredens scoorde de spits al zestien keer. In de derde periode staat het na vijf wedstrijden op een vierde plek, achter De Graafschap, Jong Ajax en FC Volendam. Het scoorde in die vijf wedstrijden elfmaal en kreeg er acht tegen.

SC Telstar pikte op de laatste dag van de transfermarkt nog twee spelers op: Darryl Baly en Welat Cagro. Baly komt over van provinciegenoot FC Volendam, Cagro overtuigde de Velsense staf na enkele trainingen. De twintigjarige Belg kwam in zijn jeugd onder andere uit voor Anderlecht en AA Gent. NEC kende een rustige transfermaand. Niemand vertrok, niemand kwam er bij. Het is voor het eerst sinds 2003 dat NEC geen spelers aantrok in de tussentijdse transferperiode.

NEC
De spelers onder leiding van de heren Bogers, Gesthuizen en Meijer, willen zich graag herpakken na het verlies van vorige week. Het trainerstrio kan dit doen met een nagenoeg fitte selectie. Schorsingen zijn er niet en enkel doelman Norbert Alblas is nog geblesseerd. Alblas is wel op de weg terug en staat inmiddels weer het trainingsveld. Vier spelers staan wel op scherp bij NEC: Josef Kvida, Bas Kuipers, Mart Dijkstra en Anthony Musaba.

In de derde periode staat NEC op een teleurstellende tiende plek. Bij winst zullen de Nijmegenaren wel de gastheren van aanstaande vrijdag passeren. Ook in de competitie staat NEC op de tiende plek en willen graag de weg omhoog inslaan met het oog op de play-offs.

Eerder dit seizoen
Aan het begin van dit seizoen was NEC in eigen huis met 4-2 te sterk voor SC Telstar. Op vrijdagavond 30 augustus was het een zeer vermakelijke wedstrijd waarin NEC uiteindelijk er met de winst vandoor ging. Ole Romeny was verantwoordelijk voor twee doelpunten maar de mooiste goal van de avond kwam op naam van Randy Wolters die van buiten het zestienmetergebied de bal wonderschoon achter de Velsense doelman krulde.

Bekijk hieronder nogmaals de doelpunten van deze wedstrijd: