NEC heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen op bezoek in De Adelaarshorst. Na een hele goede eerste helft stond de eindstand van de wedstrijd in de rust al op het scorebord. De tweede helft ging echter heel moeizaam, maar de overwinning kwam, op miraculeuze wijze, niet meer in de gevaar.

NEC en Go Ahead Eagles startten niet bepaald voortvarend aan de wedstrijd. Rogier Meijer was dan ook druk aan het coachen in de hoop dat het wat minder slordig werd. Dat hielp, want NEC kreeg meer grip op de wedstrijd. Tot echte kansen leidde het echter nog niet, ook niet voor Go Ahead. De gastheren kwamen in de eerste helft niet verder dan twee kopkansen die spits Lidberg hopeloos verkeerd raakte. NEC schoot via Bruijn en Schöne een aantal keer van afstand, maar keeper Warner Hahn hoefde niet heldhaftig in te grijpen. Vlak voor het verstrijken van het eerste halfuur was het wel raak. Elayis Tavsan ving de bal op na een afgeslagen corner en schoot vanaf rand zestien snoeihard in de kruising.

Strafschop
Vanaf dat moment kwamen de Nijmegenaren niet meer in de problemen. Waar er in de eerste tien minuten veel balverlies was, ging de ploeg van Meijer opeens goed voetballen. Bruijn en Mattsson werden steeds gevonden tussen de linies, waardoor er een regen van kansen ontstond. Dat leidde tot de tweede Nijmeegse goal. Cas Odenthal werd na een vrije trap van Schöne licht getoucheerd en liet zich vallen. Scheidsrechter Blank legde de bal op elf meter en die kans liet Bruijn niet onbenut: 0-2. Zo ging NEC met een comfortabele voorsprong aan de thee.

Na de rust liet NEC de teugels wat vieren. Go Ahead moest wat forceren en het kreeg ook kansen op de aansluitingstreffer. De beste kans was voor Eagles-aanvaller Botos. Hij schoot van heel dichtbij hoog over. NEC liet Go Ahead komen en bracht zichzelf daarmee in de problemen. Het kwam zelf amper meer aan voetballen toe. Geluk voor de Nijmegenaren dat Go Ahead de bal er niet in kreeg.

Druk
In het laatste kwartier bracht Meijer Akman en Duelund om de controle over de wedstrijd weer terug te krijgen. Dat lukte niet en Go Ahead bleef drukken. Het was echt een klein wonder dat de ploeg uit Deventer niet tot scoren kwam vanmiddag. Een kopbal belandde op de paal waarna Mulenga de bal in de rebound naast schoot. Dat was het teken dat het niet meer ging lukken voor de ploeg van Kees van Wonderen, waardoor NEC na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens drie punten pakte. De samenvatting van het duel vind je hier!

Scoreverloop
29′ Elayis Tavsan (0-1)
37′ Jordy Bruijn (0-2)

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Guth, Márquez, Odenthal, El Karouani (50′ Verdonk); Schöne, Proper; Mattsson (75′ Akman), Tavsan (85′ Vet), Bruijn (75′ Duelund)

Opstelling Go Ahead Eagles: Hahn; Deijl, Idzes, Kramer, Kuipers (68′ Lucassen); Rommens, Brouwers, Oratmangoen; Córdoba, Lidberg (68′ Heil), Botos

Foto: Orange Pictures