NEC is woensdagavond door ADO Den Haag uitgeschakeld in de KNVB-beker. De Hagenezen waren in de beslissende strafschoppenserie te sterk. André Fomitschow miste bij NEC, terwijl Ruben Schaken de reeks besliste. 

De Nijmegenaren begonnen met een verrassing aan de wedstrijd. Jeugdinternational Ferdi Kadioglu kreeg het volle vertrouwen van de trainer en mocht vanaf de aftrap beginnen. Helaas was er weinig ander positief nieuws te melden. In de eerste helft kon NEC wederom geen potten breken en werden ze geen één keer gevaarlijk.

De tweede helft begon veelbelovend en dat resulteerde in een kans voor Dario Dumic. De verdediger zag zijn schot voorlangs gaan. Na een goede vijfenvijftig minuten kon de nog jonge Kadioglu niet verder en verliet hij het veld voor Janio Bikel. Het slotoffensief van NEC mocht er wezen, maar Liverpool-huurling Taiwo Awoniyi wist tot tweemaal toe de wedstrijd niet te beslissen.

Na 90 minuten was er zodoende nog niet gescoord, maar de Nijmegenaren kwamen in de verlenging op voorsprong door een benutte strafschop van Gregor Breinburg. Tien minuten later zorgde Gervane Kastaneer voor de gelijkmaker, waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. In de daarop volgende penaltyserie ging André Fomitschow in de fout en daarmee was het boeken toe voor Die Mannschaft van Hyballa. 

Foto: Rob Koppers