NEC boekte vrijdagavond haar vijfde oefenzege van de voorbereiding. Op sportpark De Groenendijkse Kampen werd derde-divisionist JVC Cuijk vrij gemakkelijk op zij gezet: 0-4.

JVC was in het eerste bedrijf de betere ploeg en was voornamelijk in de openingsfase gevaarlijk. Ex-NEC’er Furkan Alakmak werd na vijf minuten spelen de diepte ingestuurd en schoot maar net voorlangs. Niet veel later raakte Renirie namens de thuisploeg de lat. Aan de andere kant was het Paolo Sabak die het vijandelijke doel onder vuur nam. Doelman Kanters was echter alert en plukte de bal fraai uit de kruising.

NEC, dat het moest stellen zonder nieuwkomers Leroy Labylle en Rens van Eijden en de geblesseerden Sven Braken, Gino Coutinho, Randy Wolters en Terry Lartey Sanniez, oogde tandeloos en voetbalde vanuit stilstand. Het beet zich stuk op de Cuijkse defensie en oogde kwetsbaar in de counter. Tegen de rust werd vooral JVC zwakker en dat werd uitgedrukt in de score. Josef Kvida kopte NEC uit een vrije trap op voorsprong. Geen minuut later kon de goalie van JVC opnieuw vissen. Ole Romeny verdubbelde met een fraaie actie de score: 0-2.

‘Jong’ NEC
Na de rust bracht Jack de Gier negen nieuwe spelers binnen de lijnen. Alleen Lowie van Zundert en Marco van Duin mochten blijven staan en laatstgenoemde nam dan ook de aanvoerdersband over van Joey van den Berg. Er viel in de tweede helft weinig noemenswaardigs te noteren, tot de klok het uur aantikte. Ragnar Oratmangoen schoot op fraaie wijze de 0-3 op het scorebord. Lance Duijvestijn tikte in de 69e minuut op aangeven van Bart van Rooij de 0-4 binnen.

Dat waren de enige twee doelpogingen in de tweede helft en dus boekte NEC een bijzonder effectief resultaat. Vijf schoten op doel, vier doelpunten. Volgende week ontvangt NEC tijdens de zogenoemde kick-off Fortuna Dusseldorf en staat het voor de laatste test van de voorbereiding. Hopelijk met meer beoogde basisspelers voor een representatief beeld.

Scoreverloop:
44. Kvida 0-1
45. Romeny 0-2
61. Oratmangoen 0-3
69. Duijvestijn 0-4

Opstelling NEC: Van Duin; Joppen (46. Van Rooij), Sturing (46. Buwalda), Dijkstra (46. Van Zutphen), Kvida (46. Hoogveld); Overtoom (46. Smulder), Achahbar (46. Duijvestijn), Van den Berg (C) (46. Jansen); Romeny (46. Theunissen), Van Zundert, Sabak (46. Oratmangoen)

Foto: Rob Koppers