Magnus Mattsson moet de Gelderse derby mogelijk laten schieten. De Deen heeft knieklachten overgehouden aan het treffen met Fortuna Sittard (1-3) en heeft sindsdien enkel voor zichzelf getraind. Mattsson hoopt zaterdag de afsluitende training voorafgaand aan het duel met Vitesse aan te kunnen sluiten.

“Als Magnus niet meetraint, dan weet je genoeg”, zegt trainer Rogier Meijer tegenover dagblad De Gelderlander. “Hij is een twijfelgeval voor zondag. Hij wil natuurlijk heel graag spelen, maar we moeten ook realistisch zijn. Er staan dit seizoen nog heel veel wedstrijden op het programma.”

Tegenover de mogelijke absentie van Mattsson staat wel de terugkeer van een andere Deen: Mikkel Duelund is hersteld van zijn voetblessure en kan tegen Vitesse aan de aftrap verschijnen. Ook Dirk Proper lijkt de Gelderse clash te gaan halen: hij trainde de hele week mee met de groep.

Vrijdag had Meijer voor het eerst deze week alle fitte spelers weer tot zijn beschikking. Op het veld verschenen kersverse internationals Jonathan Okita en Souffian El Karouani en ook Ali Akman, Danny Vukovic en Robin Roefs kwamen ongeschonden terug uit de interlandperiode.

Foto’s: Rob Koppers | Orange Pictures